Januári kihívás félidőben
2022. január 16. írta: Nightfallivy

Januári kihívás félidőben

Naptárilag elmúlt január tizenötödike, tehát közel a hónap felénél járunk. Ugye, ez a hónap 31 napos, így nem lehet azt mondani, hogy már túljutottunk a felén. Ennyi idő viszont elég ahhoz, hogy már meg lehessen nézni, mi a helyzet, tapasztalat a januári kihívás nevezetű dologgal, az én esetemben, meg a blog esetében.

vonatsin_20210218.png

Mi is az a januári kihívás? 

Már korábban írtam erről, még decemberben, de az a bejegyzés igazából elment egy kicsit más téma felé, tehát szinte csak említésként volt benne szó a kihívásról. 
Igazából tényleg csak annyi, hogy decemberben valamikor eszembe jutott, hogy lehetne az a következő évben, vagyis 2022-ben, hogy az első hónapban minden egyes napra jusson valami bejegyzés, akár rövid, akár hosszú. 
Tavalyi évben nem túlzottan lehettem magammal elégedett, hiszen tavaly bőven kijutott az inaktív korszakból. 2022-as évet kissé szeretném aktívabbnak látni. Innen jöhetett az, hogy jó, akkor a januárban legyen megtolva kissé a szekér. 

Mennyire sikerült teljesíteni eddig a kihívást? 

Következő kérdésként érkezik az, hogy mégis, mennyire tartható az, hogy minden napra jusson egy poszt januárban? Igazából szerencse, hogy én azzal indultam, hogy minden egyes napra jusson egy bejegyzés, nem pedig minden egyes nap éjfélig kikerül egy újabb poszt. Jó, lehet szinte ugyanaz a kettő, de mégse ugyanaz. 
Az előbbi esetben előfordulhat az, hogy egy nap két tartalom kerül ki a blogra: az egyik éjfél után nemsokkal, a másik este. Második esetben szigorúan a naptári nap számítana, tehát egy bejegyzésnek csak éjfélig lehetne megszületnie egy nap. Ez a második eset sokkal keményebb lenne. Hiszen, ha nem írom meg előre a blogbejegyzést, aznap kell kitalálni a tartalmat és hát olyankor nem sok óra, perc van, amikor este 7 órakor érek haza és este 10-11 órakor már vár az ágy, mert másnap is munka, reggel 6 órától. 3 óra nem minden esetben elég arra, hogy egy bejegyzés kikerüljön a blog oldalára. Van, hogy többször egymás után elolvasom és mindig megakad a tekintetem újabb hibán, amit úgy érzem, hogy ki kell javítani. 
Téma? Az mindig akad. Rengeteg zene van, ami tetszik és meg tudom mutatni. Emellett híreket is szoktam olvasni, és nem egyszer véleményem is van róluk. Emellett szoktam főzni és ha úgy van, akkor ezen a felületen is számot adhatok arról, mi is került nálam az asztalra. 

koderdo_20210504.png

Újra és újra visszatérő elemek

Ebben a 15 napban is vissza-visszatértek bejegyzés "típusok", hogy ha lehet így fogalmazni. 

Kedvenc zenék

Ebben a félhónapban már három rész jött ki a kedvenc zenékből. A stílusnak köszönhetően ez nem igazán fog sok embert érdekelni. Ugyanis én sokszor rock, metál vonalon mozgok és jó néhányan ezektől a stílusoktól hányni tudnak. 
Igazából, amikor általános iskolába jártam, akkor is látszódott kissé az irányvonal, ami felé el fogok indulni, ami a zenét illeti. Akkor se jártam discoba, egyszerűen a tuc-tuc zenék nem keltették fel a figyelmem. Persze, lágyabb hangulatú dalok is jöhettek, mint pl. September: la la la c. száma. Viszont ott voltak Pink számai, vagy valamikor rátaláltam a Linkin Park, Tokio Hotel együttesekre. 

Hírek

Szoktam híreket olvasni. Eléggé hasznos tud lenni az, hogy az ember ellátogat egy hírportálra. Ugyanis, ki tudja, milyen intézkedéseket hoznak ott fent, amiket már talán másnaptól be kell tartani. Leginkább munka, koronavírus világáról szóló cikkek szokták felkelteni az érdeklődésemet mostanság. 

Képek, meg képek

Régebben gondoltam arra, hogy megoszthatnám másokkal azokat a képeket, amiket készítek. Leginkább természeti dolgokat szeretek fotózni, mint pl. fákat, felhőket. Emberek, mint téma, jelenleg nem túlzottan kelti fel az érdeklődésem. Azért ott van az is, hogy csak úgy nem lehet lekapni lencsevégre egy-egy személyt, hiszen ott van a joga, hogy ne járuljon hozzá a fénykép elkészüléséhez. 
Igazából a fényképezéssel távolabbi célom is van, de hát mire eljutok oda, az még nagy eséllyel sok-sok idő. 
Ha olyan posztot hozok, amik a saját képeimet tartalmazzák, akkor rendszerint szólok, hogy mi is a helyzet. Az, hogy egy receptnél lefotózom az eredményt, ott azért eléggé egyértelmű, hogy nagy eséllyel én készítettem az adott fotót.

Két kiemelés

Ha úgy vesszük, már azért megérte minden napra hozni újabb tartalmat, hogy kiemelésre kerüljenek. Igaz, nem arra gyúrok, hogy egy bejegyzésem kikerüljön címlapra.
Viszont az észrevehető, melyik az, ami kiemelésre kerül, mert hát kijelenthető, jelenleg csak úgy, nem igazán olvassák ezt a blogot.
Az egyik kiemelt poszt pudingos édességről szól. A másik poszt a karácsony végét is megjelenítette a sorok közt. 

havastajkep_20210218.png

Hogyan tovább?

Tervek szerint fognak érkezni továbbra is bejegyzések, még ha naptárilag csúszok is. Szóval, januárban még fog annyi poszt érkezni, hogy minden egyes napra jusson egy. 
Amikor vége lesz a januári kihívásnak, hiszen elérkezik január utolsó napja, meg február elseje, akkor már nagy eséllyel nem fog érkezni napi rendszerességgel tartalom. 
Februártól jó lenne heti 1-2 friss tartalommal érkezni, de ugye tavalyi évből kiindulva, ez nem biztos, hogy össze fog jönni. Magánéletbeli helyzetek is jöhetnek... meg azért nem mindegy, hogy mennyire tudok nyugton lenni a munkától. Ha sejtem előre, hogy eléggé borzasztó 12 óra elé nézek, nem tudom figyelmen kivül hagyni. Kicsit másként állok a munka világához és ez a hozzáállás kissé látható ebben a bejegyzésben, meg ebben, meg ebben is.
Szóval, összefoglalva, remélhetőleg januárban még érkezik annyi poszt, hogy az év első hónap minden egyes napjára jusson valami tartalom. Azután, vagyis februártól kezdve meg remélhetőleg mondjuk minimum heti egy bejegyzés születik meg és kerül ki a nyilvánosság elé.

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr3416814476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása