November elseje
2023. november 02. írta: Nightfallivy

November elseje

Kezdetét veszi a novemberi kihívás

Az év utolsó előtti hónapja köszöntött be. Ezzel együtt a temetőben megjelennek a mécsesek, a koszorúk, a vágott virágok is. Még ha november elseje nem is a halottak napja, sokaknak ez az egy nap jut arra, hogy a sírokhoz kimenjenek. 

temetohalowen_20210218.png

Ki kell-e menni a temetőbe?

Ami a szokás, ami többeknél igaz, az lesz az elfogadott, nagy eséllyel. Így van a temetőbe való menéssel is. Ha sokan ezt a napot szánják arra (vagy valamelyik, október végi vagy november eleji napot), hogy a halott szeretteik sírjához ellátogassanak, akkor ez lesz a norma, az általános tett. Így, aki ettől eltér, megkérdőjelezi, hogy helyesen cselekszik-e? Talán még szégyenérzése is lesz, merthogy ő nem teljesíti a kötelességet. 

A kérdésre viszont az a válasz, hogy nem feltétlen. 

Szülinap ilyenkor? 

Belegondol az ember, hogy ilyenkor talán még boldognak se illik lenni. Mi a helyzet azokkal a személyekkel, akik november első napján születtek? Ők nem egyszer megkapják, hogy ők halottak napján születtek és ők azt válaszolhatják, hogy az a nap amúgy másodikán van. 
Annyi jó tud lenni ebben, hogy a születésnappal együtt járhat az is, hogy az embernek nem kell mennie dolgoznia. 

koderdo_20210218_1.png

Novemberi kihívás

Egy korábbi bejegyzésemben írtam arról, hogy az év utolsó előtti hónapja lehetne az a hónap, amikor minden egyes napra jut egy poszt. 
Nos, ez a hónap eljött. Remélhetőleg a kihívást, amit magamnak felállítottam, teljesíteni fogom. 

Ez a bejegyzés ennyi lett volna. Ismersz olyan embert, aki november első napján, esetleg másodikán napján született? Írd le kommentben! 
Köszönöm, ha eddig eljutottál az olvasásban. "Találkozunk" következő bejegyzésnél! 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr4718246381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása