Könnyed téma helyett... a blog sorsa és gondolatok
2020. augusztus 02. írta: Nightfallivy

Könnyed téma helyett... a blog sorsa és gondolatok

Amikor megnyitottam az oldalt, érlelődött bennem egy zenei poszt megírása. Azonban, ahogy elém tárult az admin felület, ahol egy gépház üzenet fogadott, miszerint "Kedves Blogger, maradj velünk, légy türelmes! ", megváltozott a helyzet.

Ez a felhívás szép és jó lenne, de mégis, ott bújik meg az árnyékban az, hogy Index-nél bizony felálltak. Ameddig ez a tömeges felmondás meg nem történt, addig rendszeres olvasójuknak számítottam. Napi szinten néztem, milyen cikkek jelentek meg? Viszont onnantól kezdve már próbálok máshonnan tájékozódni. Például a két, "számos" oldalra tévedek el (az egyik a nap óráinak számát adja meg, a másik meg mintha elfelejtette volna, hogy felkiáltójelhez a Shift-gombot kell egyidejűleg nyomva tartani).

Nyilván a blog.hu nem egyenlő az Index.hu-val, de valamilyen szinten közük van egymáshoz. Nem egy ember azért választotta ezt a felületet, mert több olvasót elérhet egy-egy bejegyzésével. Azonban, ha a hírportál elfordul egy olyan politikai eszmerendszer felé, amitől a blogger hátán feláll a szőr, akkor elgondolkodik azon, hogy van-e itt keresnivalója? Miért legyünk egy olyan üzletben dolgozók, ahol (csak) olyan termékeket árulnak, amiktől hányingerünk támad? 

Az egyértelmű, hogy folytatom a blogolást, hiszen amolyan hobbinak számít nálam. A kérdés viszont az, hogy hol? 
A konkurens oldalnál (blogspot) létre lett hozva egy hely az írásaimnak, noha jelenleg egyetlen egy poszt se olvasható rajta. Létezik még a Facebook-oldal is, ahol értesülhettek, hogy van-e újdonság ezen vidéken vagy sem.

Az eddig megjelent posztjaimat nem kell félteni. Megvannak, előhívhatóak (...és remélhetőleg így is marad).

A blogspot? Ha már ennyire említettem, miért ne írjak róla pár szót? Eredetileg egy szűkebb témakörnek szántam volna. Metálosabb-sötétebb zenék, bizonyos szubkultúra világában való barangolás. 

Egy ideig biztos, hogy maradok. Az viszont rejtély, hogy meddig? Lehet, hogy úgy fog tűnni, mintha mi sem történt volna, de nem jelenti azt, hogy valóban így van.

Fentebb említettem, hogy valami mással szerettem volna érkezni. Így, amiért ez a poszt kiütötte az "5 zeneszám" témát, az szerdán fog érkezni, ha minden szépen alakul. 

... és így a végére, ha tetszett ez a kis szösszenet, nyomj a "követés" gombra (számítógépről, laptopról jobb felső sarok), de Facebook oldalon is értesülhetsz arról, hogy milyen bejegyzések születtek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr5916101026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása