Nos, az úgy volt, hogy újév alkalmából nem akartam lencsefőzeléket csinálni. Emellett, vettem készételeket a közeli Spar-ban és úgy gondoltam, kell hozzájuk köret.
Így lett a lencsés rizs.
Megpróbálom leírni, hogyan csináltam meg ezt a köretet, de a mennyiséget nem néztem (csak a víznél, annál is megközelítőleg), emellett talán így írásban bonyolultabbnak látszik ezen köret elkészítése, mint gyakorlatban.
Hozzávalók:
- rizs
- babérlevél
- egyéb fűszerek (petrezselyem, szárított metélőhagyma, só)
- olaj
- lencse (konzerv)
- kb kétszer annyi víz, mint rizs (igazából kicsit kevesebb, mert korábban megfigyeltem, hogy pont kétszer annyi víz már sok.. persze lehet, hogy ez a rizsfajtától,márkától is függ)
Elkészítés:
Olajon megpirítottam a rizst (néha megkavartam az olajban), egészen addig, ameddig nem kezdett ilyen barnás árnyalatot felvenni.
Utána közel kétszeres mennyiségben adtam hozzá vizet és a fűszerek hozzáadása is ekkor történt meg.
Aztán néhány perc múlva, mikor már láttam, hogy már lassan jó a rizs, akkor hozzáadtam a lencsét. Ilyenkor még kapott néhány kanálnyi vizet, mert nem akartam, hogy a konzervben ott maradjon a lencse. Így hagytam őket együtt néhány percig főni, majd levéve a gázról lefedtem fedővel az edényt. (Olyan fedővel, amin van direkt ilyen pici lyuk.) Pár percig hagytam, hagyd "álljon".
Ha elkészíted, akkor jó étvágyat hozzá és remélem, ízleni fog!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.