Tanácsok, mielőtt munkásszállóra mész
2023. november 28. írta: Nightfallivy

Tanácsok, mielőtt munkásszállóra mész

Lehet, hogy mostanság a munkásszálló, mint fogalom, a vendégmunkások kapcsán merül fel. Pedig, nemcsak ők köthetnek ki ilyen helyeken. 
Ebben a bejegyzésben arról fogok írni, hogy szerintem mikre érdemes figyelni, hogy ha valaki munkásszállóra megy.

hotel-575085_1280.jpg

1: Lehető legkevesebb dolog

A szállók nem arról híresek, hogy megannyi hely lenne egy-egy embernek arra, hogy elpakoljon. Igazából, ha szállóra megy az ember, akkor kap egy szobányi helyet (vagy annak felét, harmadát, vagy negyedét...) és ennyi. 
Rendszerint ágyneműt adnak, ezzel nem kell bajlódni. Konyhai eszközök viszont nem biztos, hogy lesznek, így jobb, ha minimum egy edényt visz az ember magával, meg néhány evőeszközt, fakanalat, stb. 

szendvics_20210501.png

2: Több napi, hűtést nem igénylő élelem

Voltam olyan helyzetben, hogy amikor munkásszállóra vittek, aznap tudtam meg, hogy mégis melyik településre kerülök. Ott, helyben, miután lement az első kör a munkaközvetítőnél, kérdezték meg telefonon az illetékeseket, hogy hol van hely? Naná, hogy a lehető legmesszebbi településre kerültem, ami egy kis falu és a faluban volt egy coop, egy kocsma, egy dohánybolt és talán ennyi. 
Utána olyan napok jöttek, amikor menni kellett és nem értem rá vásárolni kaját, meg semmit se. (Ha jól emlékszem, munkahelyre be kellett menni interjúra, de be kellett menni szerződésírásra a munkaközvetítőhöz.)
(Ui.: néhányan úgy gondolták, hogy a kis faluban lakva az embernek alap a kocsi megléte, hogy így könnyebb-jobb-elérhető legyen a boltba menés.)
Szóval, a jó tanácsom az, hogy pár napra elegendő hidegélelmet vigyél magaddal, mert ki tudja, hogy mennyire lesznek zsúfoltak az első napok és az is kérdés, hogy hol van a legközelebbi bolt. 
(Ui: Lehet, olyan helyre kerülsz, ahol a hűtő elég kicsi, esetleg a konyhában van és több, mint három személy osztozkodik rajta. Ez is csökkenti azt a mennyiséget, amit a hűtőbe tehet az ember.)

3: Több napra, vagy akár több hétre elegendő fehérnemű

Meglátásom szerint nem érdemes csak egy váltásnyi fehérneművel elindulni a munkásszállóra. Könnyen előfordulhat, hogy az az öt zokni és két alsónemű nem lesz elég. Az is megtörténhet, hogy mikor már az utolsó zoknit/alsóneműt viseli az ember, nem tud mosni, mert túlóra, mert nem jó a mosógép. 
Előre nem látható történések miatt jobb, hogy ha az embernek akár 20 zoknija is van, mondjuk.
...vagy persze van más megoldás is: kézzel mosni. 

Ez a bejegyzés ennyi lett volna. Lehet, hogy ennek lesz folytatása, de ez kérdőjel. Köszönöm, ha eddig elolvastad, "találkozunk" a következő bejegyzésnél! 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr9418260461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása