Mi várhat rád, ha munkásszállóra mész?
2023. november 08. írta: Nightfallivy

Mi várhat rád, ha munkásszállóra mész?

Ez a bejegyzés, mint ahogy a címből is látszik, a munkásszállókról fog szólni. Amiért volt részem az ilyesfajta életben, van valamiféle rálátásom arra, milyen is egy ilyen helyen létezni.
Ui: a képek pixabay.com-ról lettek letöltve, nem azokat a szobákat mutatják be, ahol én megfordultam.

bedroom-413706_1280.jpg

Szobatárs? Szinte kötelező

Ahol eddig megfordultam, ott bizony alap felállás volt az, hogy alsó hangon két ember (jobb esetben járnak egymással) osztozik a privátszférán. Lehet, hogy létezik olyan lehetőség is, hogy egyágyas szobába helyezik el a dolgozót, de ez nincs mindenhol így. Van, hol ilyen opció nem is létezik, így egyértelmű, hogy alsó hangon két fő kerül elhelyezésre egy szobába. 
Ennek köszönhetően tanácsos ismerőssel/baráttal/párral menni egy ilyen helyre. Hiszen egy ismerős esetén a bizalom az nagy eséllyel már megvan, egy idegennel viszont nincs. 
A magánélet (egyedüllét) pedig kérdéses, hogy lesz vagy nem lesz és ha éppen egyedül van valaki egy többágyas helyen, kérdéses, ez az állapot meddig tart. Introvertáltként ez különösképpen rossz hír. 

Közös konyha

Rendszerint nem mellékelnek külön konyhát a szobákhoz. A konyha közösen használt terület, csak az a kérdés, hogy hány fő jut a konyhára. Van, ahol az egész munkásszálló osztozkodik egy konyhán, máshol emeletenként van egy... (és gondolom van, ahol megint másként van.)
Szóval, ha szeretsz főzni, akkor készülj fel arra, hogy mikor éppen az aznapi vacsorát (vagy bármi mást) csinálsz, megfordulnak mások is körülötted. Lehet, mire kimész a kis edénykéddel, fakanaladdal, a fűszerekkel és társaival, már lesznek ott a helyiségben. Mondjuk az egyik személy mikróban melegíti a kávéját, a másik kettő pedig már használja a tűzhelyet. 

Mosógép használat - lehet, hogy fizetős

Mint ahogy a főzőhelyiség, úgy a mosógép se jár automatikusan a szobához. Ahol eddig voltam, ott mindig közös használatú mosógépek voltak. Abban volt különbség, hogy nyílt helyen vannak-e a mosógépek vagy elzárva egy nagyon kicsi szobában, és hogy a használatért kell-e fizetni. Van, ahol adnak mosóport, öblítőt, máshol meg az embernek magának kell állnia ezeket. 
Amiért több személy jut a mosógépekre, így ebből adódik, hogy nem tud az ember akkor mosni, amikor pont kedve támad. Lehet, hogy éppen lesz szabad kapacitás a ruhamosásra, de lehet az is, hogy azt a napot mosás tekintetében el kell felejteni. 

man-69287_1280.jpg

Hangoskodások, balhék

Minél több ember van egy helyen, annál nagyobb az esélye a balhénak,a  hangoskodásnak. Az egyik hangosan nyögdécsel és talán az ágy recsegését is hallani (vajon miért?), a másik éppen összebalhézott a szobatársával valamin, a harmadik be van rúgva, a negyedik megmutatja a többieknek, hogy milyen is a zenei ízlése. (Jó, ezek nem napi rendszerességgel, egyszerre előforduló jelenségek.)
Szóval, ezek alap kellékek lehetnek a szállón való létezésnek. Emellett, észrevehető, hogy szombaton, vasárnap mintha jobban nyüzsögnének a lakók. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr9318251007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása