Február végi gondolatok
2021. február 21. írta: Nightfallivy

Február végi gondolatok

zuzmarasfa_20210216.png

Mostanság van, hogy egy-egy bejegyzés kimarad és ezt minden bizonnyal észrevetted te is. 2020-as tél számomra nem hozott túlzottan nyugodt időszakot. Ezen az se segít, hogy jelenleg a munkakeresők táborát erősítem. Emellett persze ott van a COVID is, aminek hallatán lassan mindenki hány.. és ami mindenkit érint, akár így, akár úgy.

Már egy éve tart ez a koronavírusos helyzet

Tavaly ugyanekkor kezdődött el az egész úgymond. Márciusban döntöttek arról, hogy az oktatás költözzön a digitális térbe, még ha nem is teljesen.

Ezen a blogon a koronavírusról talán tavasszal írtam először. Utána rendszeresen vissza-visszatért erre a felületre, mint téma. Nemcsak az én életembe, hanem mások életébe is begyűrözött, hiszen ott volt a wcpapír dömping, a home office, gyárleállások és sorolhatnám. 

A COVID hatásai az én életemben talán márciusban jelentek meg. Ezzel foglalkoztam egy korábbi bejegyzésemben. Dióhéjban:

  • kézfertőtlenítőt vettem volna, de több helyen készlethiány volt ebből a termékből;
  • több, teli bevásárló kocsit láthattam (valamiért úgy tűnt, a járványnak köszönhetően).

Most pedig hol tartunk? A megoldást többen az oltásban látják. Vakcina útlevél? Egy évvel ezelőtt még fóliasapkás embernek gondolhattad te is azt, aki ezzel riogatott. Én se hittem volna az illetőnek.
Utcán maszkviselés egy évvel ezelőtt? Talán lehetetlennek tartottad bő egy évvel ezelőtt. Most meg napjaink része.
Néhány hónappal ezelőtt meredek elképzelésnek tűnt, hogy lesz harmadik hullám is. "El fog az tűnni nyáron, melegben nem terjed" - ez adta a reménykedés talaját... feleslegesen.

Mit fog hozni a tavasz és a nyár? Meddig marad a koronavírus?

Közeleg a jó idő. Ez pedig többek számára kinti, nem pedig otthon ülős elfoglaltságot jelent. Viszont itt van a kijárási korlátozás, ami arról is szól, hogy este 8 órakor már otthon a helye mindenkinek. Emellett a bulizást többed magaddal egy bulihelyen, el lehet felejteni. Étterembe beülés és mondjuk egy pohár almalé elfogyasztása a barátoddal, a rántott hús és krumpli után? Ezt is el lehet felejteni. 

Felmerül a kérdés, hogy mégis, ezek az intézkedések meddig fognak tartani? Vajon májusban is elképzelhetetlen lesz az, hogy valaki este 10 órakor táncoljon valahol, többed magával? Még nyáron is felesleges kelléknek fog számítani a rúzs, merthogy a maszk úgyis takarja a szájat? Hány embernek kell elvesztenie az állását, mire vége lesz ennek?

sargatulipan_20210216.png

Nőnap

A napokban valahol olvastam, március nyolcadikán nőnap lesz. El is felejtettem, hogy ez létezik. Ha férfi vagy és van párod, akkor ez egy olyan nap, ami ha nem jut eszedbe, akkor lehet, barátnőd nem lesz vidám, rosszabb esetben egy veszekedéssel több lesz a párkapcsolatotok történelmében.

Amiért túlságon közel van március nyolcadika (ami most egy hétfőre fog esni), szinte száz százalék, hogy a koronavírus rányomja bélyegét erre az alkalomra is. 

Végezetül

Akár meghatározója lesz a COVID a mindennapi életnek, akár nem, a tavasz el fog jönni. Még hogy ha havazni is fog, amellett, hogy szélvihar tombol, naptárilag akkor is még egy teljes hét és máris érkezik a következő évszak. 

Örülsz-e annak, hogy hamarosan rügyet fakasztanak a fák? Mit tervezel az elkövetkezendő időszakra? Szerinted kötelező lesz-e az oltás vagy nem? Véleményed írd le kommentben! :)

... és ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Facebook oldalam! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr4416434400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása