Mikor lehet tudni már az interjún, hogy nem téged vettek fel?
2021. február 18. írta: Nightfallivy

Mikor lehet tudni már az interjún, hogy nem téged vettek fel?

Valamelyik, korábbi posztban biztos írtam, hogy velem együtt egy fővel gyarapodott azoknak a száma, akik munkát keresnek. A helyzet az, hogy még mindig nem találtam munkát.

telinaplemente_20210216.png

Nagyon sok olyan esettel találkozhatsz te is, hogy ha álláskereső vagy, hogy nem reagálnak, te pedig várod, várod, hátha hívnak. Mindig ott a remény, hiszen nem tettek pontot arra a bizonyos i-re, nem közölték egyértelműen, hogy nem a te adataiddal lesz megírva a munkaszerződés.

Két esetet hoznék(plusz egyet, ami később jutott eszembe), amikor már az interjún tudtam, hogy nem engem választanak. Persze, lehet, hogy pont nálad lesz másként, de lehet, hogy a most következő helyzetek eléggé egyértelműek, hogy ki NEM lesz kiválasztva, ki bukott el.

(Az, hogy mégis, hova és milyen munkakörben jelentkeztem, az lényegtelen. Úgy gondolom, hogy bármelyik állásinterjúnál megtörténhetnek ezek a helyzetek, legyen az szakács, mérnök, takarító, stb...)

1: Ha nincs szemkontaktus  

Ez leginkább nyilván akkor játszik, hogy ha az interjún ketten vagytok, akik szeretnék megkapni az állást. Ha az interjúztató szinte csak a másik munkakeresőre néz és úgy érzed, te csak hallgató vagy, mert a cég bemutatóját is csak a másiknak mondja, akkor tudhatod: te itt nem fogsz dolgozni. Akár fel is állhatnál, megköszönve az interjút és kiemelve a szemkontaktus hiányát, kiléphetnél az ajtón.

2: Ha elkezdi ecsetelni, milyen dolgozót keres  

Az se jó pont, hogy ha a bemutatkozód után az interjúztató azt kezdi sorolni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkező egyént keres az általad megpályázott állásra. Ez az információforrás burkoltan(?) azt jelentheti, hogy te az általa felsoroltaknak nem felelsz meg.  Kereshetsz tovább és egy újabb vonást húzhatsz a "sikertelen interjúk" listára.

+1: Faképnél hagyás

Így, mikor már szinte meg is van az egész poszt, eszembe jutott még egy történet.
Az se a te vitorládba fújja a szelet, ha az interjú vége fele kap egy telefonhívást a leendő főnököd a következő interjúalanytól, aztán téged otthagyva, köszönés nélkül kivágtat az irodából. Egyértelmű, hogy az interjúnak vége lett, így fogod magad, felállsz. Csak az egyre inkább távolodó alakját látod az interjúztatónak, aki vissza se néz, hogy esetleg kísérjen-e ki vagy sem? Félúton találkozol azzal a személlyel, akit követtél (és már visszafele megy az irodába), oldalán egy ismeretlen emberrel, aki gyaníthatóan interjúra jött. Nyilván itt elköszön tőled és közli veled, hogy felvétel esetén fog keresni.
Tehát röviden és egyszerűen: nem kísérnek ki, ha vége a találkozónak? Sőt, inkább elvágtatnak szélsebesen a következő delikvens felé? Akkor attól a cégtől ne várj pozitív visszajelzést.

zuzmaras_kekes_20210216.png

Nyilván a legegyszerűbb helyzet az, ha már ott, az interjún közlik veled, hogy nem náluk fogsz kezdeni abban a pozícióban. 

Neked volt-e ilyenben vagy hasonlóban részed? Esetleg volt-e más történés az interjún, amiből egyből tudtad, kereshetsz tovább? Írd le kommentben!

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Facebook oldalam, hogy tudd, van-e újabb poszt!:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr6316431138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása