Vajon mit fog hozni az őszi szünet?
2020. október 21. írta: Nightfallivy

Vajon mit fog hozni az őszi szünet?

Jelenleg október van, huszonegyedike. Ez egy szerdai nap és ha úgy vesszük, naptárilag elkezdődik az őszi szünet az iskolákban már pénteken.

Nyilván, már nem járok általános iskolába, se középiskolába, így nem tudhatom első kézből, hogy az őszi szünetnek örülnek-e vagy sem, a mostani helyzet árnyékában. Ha én lennék most tizenéves, örömmel töltene el a hír, legalábbis akkor, hogy ha nem adnak a tanárok rengeteg házi feladatot. 

Eduline oldal szerint az utolsó nap, amikor a tanuló iskolába megy, az a csütörtök és az első nap, amikor ismét beteszi a lábát a tanterembe, az bizony elseje után következő nap, hétfő.

Most viszont még az őszi szünet előtt vagyunk, még első napnál se tartunk. Most merül fel a kérdés, hogy ez a szünet mivel fog járni? Nem-e lesz az, hogy valamelyik hétköznap kijelentik, hogy az őszi szünet megnyúlik? Ugye, még emlékszünk arra, mi történt tavasszal? Igaz, akkor az iskolába járást tavaszi szünet előtt függesztették fel. 
Lehetne azt írni és mondani, hogy a tanuló hiába reménykedik abban, hogy ismét otthon maradhat, hiszen a gazdaságnak mennie kell. Nyilván van, akinek jó lenne az otthonmaradás, de van, akinek pont, hogy nem kívánt púp lenne a hátán. 

Annyi biztos, hogy október huszonharmadika bizony egy piros betűs ünnep. Ebben a huszonnégy órában 1956-as eseményről emlékezünk meg, Találtam programajánlót, ahol arról lehet olvasni, hogy pont ezen a napon ingyen lehet menni a Magyar Nemzeti Múzeumba.
Emellett, ha a jól ismert keresőbe begépeljük az "október 23 2020 megemlékezés elmarad" szavakat, bizony lesznek találatok. Például Egerben hiába keresünk ebben az évben eseményeket ezen ünnep alkalmából. 

Az őszi szünet utolsó napjának egy vasárnap fog számítani. Ez is megemlékezésről szól, Mindenszentek nevet kapta egész pontosan. Ilyenkor szoktak elmenni az emberek a temetőkbe a meghalt családtagjaikhoz és más meghalt, számukra fontos személyek nyugvóhelyéhez mécsest gyújtani, esetlegesen sírt gazolni, virágot tenni a vázába, koszorút elhelyezni a sírkőnél. Igaz, halottak napja eggyel később van, de nyilván az ember nagyobb eséllyel ér rá hétvégén a temetőbe való kimenésre, mint hétköznap.

Már egy korábbi bejegyzésemben érintettem egyébként, hogy mit hoz az október. Óraátállításról se feledkezzünk meg!

Ha goth szubkultúrába tartozunk, akkor nagy eséllyel másként tekintünk több dologra, mint az átlag ember. Számomra mondjuk hangulatos a sok-sok mécses látványa, csak kár, hogy ezt a látványt a halálhoz, elmúláshoz kell kötni. 

Visszatérve a címben jelzett időszakhoz, tehát az őszi szünethez, nagy eséllyel akkor érint minket, hogy ha mi magunk is iskolába járunk vagy már a gyerekünk kap néhány nap iskolamentességet. Próbáljuk meg hasznosan eltölteni az időszakot. Ha eddig az volt a probléma, hogy nincs időnk, most lehet, hogy felszabadult az időnk, így kipróbálhatunk olyan dolgokat, amiket időhiánya miatt nem kezdtünk el. 

Egy héttel később már tudni fogjuk, hogy Magyarországon milyen történések ütötték fel a fejüket, esetleg hoznak-e újabb rendeleteket a koronavírus kapcsán, vagy sem. Arra a kérdésre is fogunk tudni válaszolni, amit a címben feltettem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr516249090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása