Mit is hoz október?
2020. október 11. írta: Nightfallivy

Mit is hoz október?

Itt az ősz, már a második hónapjában járunk. Mit hozhat ez a harmincegy nap? Írtam egy kis listát, öt példával.

1: Horoszkóp

Noha én nem hiszek a horoszkópban, több embernek az egyik kedvenc érdeklődési területe. Ha október huszonharmadika előtt születtél (tehát legkésőbb huszonkettedikén) ebben a hónapban, akkor a te csillagjegyed bizony a mérleg lesz. Ha viszont huszonharmadika és harmincegyedike közt tartod a születésnapodat, akkor skorpió csillagjegy alá tartozol. 

2: Zene világnapja

Igaz, ez a világnap ebben az évben már "megvolt", de jó tudni, hogy még elsején tartották meg azok, akik valamilyen ok miatt emlékezetessé akarták tenni a szeptember után jövő, első nappalt. Yehudi Menuhin javaslatának és az UNESCO-nak köszönhetjük ezt a jeles napot. 
Ha valamilyen hangszeren szeretnél elkezdeni tanulni, ez az alkalom tökéletes lehet az elkezdésre. Mindez mellett, ha lexikális tudásodat akarod pallérozni (zeneszerzők és híres zeneművek például) ez is egy ideális alkalom lehet. 

3: Óra visszaállítás

Tudom, nem sokatokat érint az, hogy melyik nap van a zene világnapja, vagy hogy ki tartozik a skorpió csillagjegybe vagy ki nem. Az viszont, hogy vissza kell állítani az órát, mindenkit érint. Ennek köszönhetően mindenkinek van véleménye erről. Van, aki teljesen mellette áll ki, más pedig átkozza még azt is, aki kitalálta ezt az egészet. 
Jó tudni egyébként, hogy ebben az évben október huszonötödikén kell egy órával visszaállítani az órát, hajnal három órakor. Aki éppen ezen a napon (ami egyébként vasárnap) éjszakai műszakban dolgozik, az nagy eséllyel nem örül a bónusz hatvan percnek. 

4: Versek

Ez a hónap több költőt megihletett. Ha szívesen olvasol verseket, akkor érdemes elolvasnod Tóth Árpád, Juhász Gyula versét többek közt. Ha te magad is szeretsz tollat vagy billentyűzetet ragadni, hogy költemény szülessen meg, ez a hónap tökéletes témának bizonyulhat.

5: Ölelés világnapja

Ha minden igaz, ez a nap bizony október közepére, egész pontosan tizenötödikére esik. Sokan kérdezhetitek, hogy ennek mi értelme van, minek kell ennek a tevékenységnek egy újabb huszonnégy óra? Többen eléldegéltek ezen cselekedet nélkül is, hiszen nem olyan fontosságú, mint az oxigén a levegőben, vagy a víz, vagy az étkezés. 
Azt mondják, hogy gyógyít az ölelés... de hogy igaz-e? Oxitocin felszabadul, míg a stressz szintje csökken - állítják.
Úgy gondolom, hogy azért nem mindegy az ölelő személye. Ha olyan tárja ki feléd mindkét karját, akit hátad közepére se kívánsz, úgyis minél előbb szeretnél szabadulni a fogságából. 
Ha teheted (és a másik fél nem ellenkezik), öleld meg a másikat! Ha valóban jóérzéssel és nyugalommal tölt el, akkor máskor is megölelheted a másikat, de ne erőltesd! 

Zárásként felhoznám, hogy bizony vannak népi megfigyelések, amik októberre vonatkoznak. Érdekes lehet ezeket is tanulmányozni, aztán vagy beválnak, vagy nem. 

Ha tetszett ez a poszt, akkor kövesd Facebook oldalamat, hogy megtudd, milyen új tartalmak kerültek ki. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr9316235258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása