Kicsit azokról a bizonyos MLM kozmetikai cégekről...második rész
2020. október 08. írta: Nightfallivy

Kicsit azokról a bizonyos MLM kozmetikai cégekről...második rész

Ismét itt vagyok egy bejegyzéssel. Korábban írtam, hogy jövök egy folytatással. Nos, elérkezett ez a pillanat. Egyébként, az előző rész (aki nem olvasta volna el), erre a linkre kattintva elérhető.

Nem minden csudaszuper királyság

Rendben van, hogy valaki belép egy mlm-céghez és így tőle lehet rendelni például szemhéjpúdert, tusfürdőt. Azonban elképzelhető, hogy innentől kezdve ő már csak és kizárólag a jó dolgokat fogja mondani az összes termékről, amit tőle meg lehet venni. Attól, hogy valaki "törzsvásárló" lesz, nem jelenti azt, hogy a legolcsóbbtól a legdrágább termékig egytől-egyig mindegyik szuper jó és minden boldogság és napsütés. Mint minden más cég, az mlm-be tartozóak is elő tudnak rukkolni kevésbé sikerült dolgokkal. Mindez mellett itt is érvényes lehet, hogy ami az egyik személynek bevált, a másiknak nem feltétlenül fog.

Ha túlságosan erőlteted az eladást...

Ha már tanácsadóként szerepelsz valamelyik cégnél, nyilván az is lehet a cél, hogy ebből pénzt lássál viszont. Azonban, hiába hangzik szépnek, hogy ezt, meg azt add el a vevőnek, ha erre erőszakosan akarod ösztönözni a másik felet, akkor számolnod kell azzal, hogy amellett, hogy nem rendel tőled, még ráadásul egy ismerőssel kevesebb lehet, aki szóba áll veled. 
Számomra olyan az ideális törzsvásárló/tanácsadó(vagy ahogy nevezik), hogy ha kell, ideadja a katalógust, esetleg felhívja a figyelmem arra, ha egy általam gyakran használt termék akciós, de nem tukmál rám semmit se. Emellett nem kezdi el kérdezgetni, hogy ez vagy az miért is kell nekem.

Mások, a környezetedben

Azzal, hogy tanácsadóvá válsz, választhatod azt az opciót is, hogy a munkahelyre/iskolába beviszed a katalógust. Persze, ebben az esetben kérdés, hogy van-e már a munkatársaid/osztálytársaid közt olyan, aki ugyanannál a cégnél tanácsadó(vagy az egyik hozzátartozója az)? Ugyanis a meglévő személyeket, akik a vásárlókört alkotják, nem biztos, hogy etikus átcsábítani magadhoz. 
Nyilván olyan egyének is léteznek a földön, akik az ilyesfajta értékesítést, rendelést megvetik és talán még hangot is adnak ennek. Nem feltétlen tanácsos ilyen személynek elmesélni, hogy miért is, mikor is léptél be egy mlm-s kozmetikai cég termékértékesítői közé. 

Mielőtt belépnél...

Ha azon gondolkodsz, hogy belevágsz, akkor érdemes megtudakolni előtte, hogy a tagság milyen feltételekkel jár., vannak-e felmerülő költségek. Biztos forrásból tudom, hogy egyiknél mondjuk a postaköltség bizonyos összeg alatt egy ezresbe kerül jelenleg, évente pedig tagság-megújító díj van (de talán nem minden esetben).
Azonban lehet, hogy máshol nincs postaköltség, de lehet, hogy helyette "kötelező vásárlási limit" létezik, esetleg néhány hónapnyi inaktivitás után a tagság megszüntetésre kerül. Tehát, mielőtt valóban fejedet adnád a dologra, célszerű megtudni az "apróbetűs" részleteket, hogy ne a belépés után jöjjön a feketeleves. 

Ennyit szerettem volna leírni ebben a bejegyzésben. Remélem, hasznosnak bizonyult számotokra. Találkozunk a legközelebbi blogposztnál! :) 

Ha tetszik, ami blogban szerepel, kövesd a Facebook oldalam, hogy tudd, van-e új olvasnivaló!

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr1416231220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása