Kicsit azokról a bizonyos MLM kozmetikai cégekről...
2020. szeptember 20. írta: Nightfallivy

Kicsit azokról a bizonyos MLM kozmetikai cégekről...

Talán ez a bejegyzés inkább nőknek lesz érdekesebb, hiszen leginkább számukra kínálnak termékeket a különféle MLM kozmetikai cégek. (Legalábbis, eddig így tapasztaltam.) Nyilván férfiként is lehet belépni az ilyesféle cégekhez és lehet rendelni dolgokat, azonban inkább a másik nem részvétele a jellemzőbb.

Ezzel a poszttal nem azt kívánom elérni, hogy bármelyikőtök belépjen bármelyikhez tanácsadóként és nem is célom, hogy egy ilyen céget istenítsek. Nyilván nem ismerem az összes résztvevőt, akik a piacon vannak, de gondolom más is így van ezzel.

Miért jó vásárlóként katalógusból rendelni?

Többen feltehetitek ezt a kérdést, hogy ha ti ellene vagytok ennek az egésznek, akkor mi értelme? Nos, én nem vetem meg a katalógusból való rendelést. Nyilván ehhez olyan személy szükséges, aki nem levakarhatatlanul érvel egy-egy (esetleg drágább) termék megvétele mellett. Maximum felhívja a figyelmet arra, hogy "nézd, ezt szoktad venni, most akciós". Azonban, ha azzal jön, hogy kötelező megvennem egy terméket, az már nem tetszik. Úgy gondolom, hogy mindenkinek a saját döntése, hogy egy terméket megvesz vagy sem és az is, hogy egy ajánlattal él-e vagy sem.

A kérdésre saját, személyes tapasztalatból tudok válaszolni, miért is lehet megfelelő mégis a katalógusból való vásárlás. Elsőként azt tudom felhozni érvként, hogy nem kell elmennem drogériába, nagyobb üzletbe feltétlen, hogy ha tusfürdő, parfüm, smink kellene, akár ajándéknak szánva is. Elég csak az adott katalógusban bejelölni, hogy melyiket szeretném és (remélhetőleg) át is adja az illető, nyilván fizetés ellenében. Tehát, kényelmesség miatt is választható ez az opció, hisz nem nekem kell fáradni azzal, hogy a csomagot elhozzam a postapontról, egyéb helyről.

Második okként az hozható fel, hogy olcsó(bba)n juthattok hozzá például egy parfümhöz. Lehet, kevésbé tetszik, mint egy drogériában található 15 ezer forintot kóstáló üvegcse, de mondjuk csak 2 ezer forintomba fáj a katalógusban szereplő illat és megelégszem azzal is.

Harmadik indok az, hogy az újdonságokat érdemes kipróbálni olyan termékekkel, amik pénztárcának kímélőbbek. Mondjuk most kezdenél el sminkelni? Gyakorlásnak megfelel az is, ami alsó-közép kategóriában kap helyet. Kevésbé esik rosszul az embernek, hogy ha olcsón beszerzett sminkcuccról derül ki, hogy mégse jó, mégse tetszik. Persze ezt el lehet mással is játszani, mondjuk arckrémmel, borotvahabbal is.

Ha ti se szerettek tucatnyi helyre járkálni, hogy az ajándékokat megvásároljátok névnapra, szülinapra, karácsonyra, jó ötlet lehet katalógusból rendelni - már ha van ismerősötök, aki ilyennel foglalkozik és megbízható.

Miért jó egy ilyen céghez belépni? 

Nagyon kecsegtetőnek hangozhat az, hogy valaki termékek eladásából és az "alá" belépő emberekből tartja el magát, de ők azok, akik kevesen vannak. Sokkal többen élnek olyanok, akiknek kevés nyereség származik az egészből vagy nem is látnak belőle pénzt. 

Akkor mégis, mi jó lehet abban, ha saját magunktól rendeljük meg a különféle dolgokat? Nos, pontosan ez az egyik érv a belépés mellett. Ha szereted az adott cég termékeit, akkor érdemes lehet elgondolkodni rajta, hogy te is tag/törzsvásárló(vagy ahogy nevezik) legyél. Hiszen, ha magadtól rendelsz, akkor nem kell várni arra a személyre. Hozzak példát a saját életemből? Például hiába rendeltem volna, de: 
- az illető már leadta a rendelést;
- az adott termék már elfogyott (mondjuk azért, mert későn adta le a rendelést).
Azonban, az se elég, hogy ha le tudod adni a rendelést az illetőnek és az adott személy megbízható. Lehet, hogy valamelyikőtök nem tud időben megjelenni: mondjuk az egyikőtök beteg lesz. Ha esetleg iskolásként rendelsz osztálytársadtól (akinek az egyik családtagja foglalkozik az adott cég termékeivel), miért ne lehetne az, hogy átmegy másik iskolába az osztálytársad? 
Ilyen esetek elkerülésére jöhet jól, ha tanácsadóvá tudsz válni és így rajtad múlik, hogy egy rendelést mikor tudsz leadni és átvenni. 

Persze van más jó oldala is annak, hogy ha magadtól rendelsz. Ott vannak a különféle ajánlatok, amik csak tagoknak szólnak. Például, ha egy adott, új termékből kettőt veszel, olcsóbban jössz ki, mintha egyet vennél. Esetleg van kiárusítás (de nem tudom, mindenhol így van-e), ahol a kifutó terméket kevesebb pénzért megszerezheted. Esetleg, hogy ha két terméket veszel, a harmadik ajándék. 

Azt se kell elfelejteni, hogy amiért tag vagy, nagy eséllyel alacsonyabb áron szerezheted be a dolgokat, mint amilyen áron szerepelnek a katalógusban. 

Zárásként...

Ebbe a bejegyzésbe ennyit szántam volna. Úgy tervezem, lesz ennek folytatása, de hogy mikor, nem tudom. Annyi biztos, hogy egy-egy kozmetika cégről szinte mindenkinek megvan a maga véleménye: az egyik ezt szereti, a másik viszont pont azt kerüli. Számotokra melyik a favorit? Esetleg beléptetek és már magatok adjátok le a rendelést? 

Ha tetszett ez a poszt, akkor kövessétek Facebook oldalamat, hogy megtudjátok, milyen új tartalmak kerültek ki.  

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr6316207682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása