Három random téma #2
2020. szeptember 27. írta: Nightfallivy

Három random téma #2

Három téma, egyetlen egy bejegyzésben... ennek első részét erre a linkre kattintva olvashatjátok. :) Most pedig íme, a második rész.

1: Fekete szín

Rengeteget lehetne írni az alcímben jelzett színről. Vannak, akik szerint ez nem is szín, hanem csak a fény hiánya. Nyilván nem az élet legfontosabb kérdése az, hogy ez a legsötétebb árnyalat vajon melyik halmazba tartozik vagy melyikbe nem. 
Ha a jelentése érdekel titeket, akkor bizony negatív és pozitív fogalmakat is találhattok. A filmekben, mesékben a gonoszt előszeretettel öltöztetik nem túl világos ruhába, ezzel utalva arra, hogy ő bizony a rossz oldalon áll. Elég csak Demónára gondolni például. 
Ha ennyire negatív szín, akkor mégis, sokan miért ragaszkodnak hozzá? Egyszerű. Van, aki divatból viseli, másnak divattól függetlenül ez a kedvenc színe mondjuk. 
Az is egy érv ezen árnyalat mellett, hogy elvileg karcsúbbnak hatunk a sötétséget idéző ruhákban. 

2: Többség vagy egyén?

A napokban bizony ismét előtérbe került ez a kérdés, hogy mi számít többet: egyén vagy egy nagyobb csoport érdeke? Győzött az utóbbi. 
Tegyük fel, hogy iskolába jársz. Te tanultál egyedül történelem órára. A tanár megkérdezi: akartok írni? Vajon mit fognak válaszolni a többiek, ha nem tanultak és nem szeretnének egyest kapni? Nyilván azt, hogy a számonkérés ne történjen meg. Ebben az esetben hiába szeretnél jegyet kapni (nyilván ötöst), ha a tanár annak alapján dönt, amit az osztály nagyobb része szeretne.
Talán, te is nem egy példát fel tudsz hozni, ahol az egyén (vagy kisebb csoport) véleménye szemben áll a több emberből álló csoportéval.

3: Ősz

Lassan a rövidnadrágok a szekrény mélyére kerülnek, hogy ott pihenjenek közel egy éven át. Ez az időszak hozza magával az egyre rövidülő nappalokat és a hidegebbre forduló időjárást. Ennek ellenére megtalálhatja mindenki ebben az évszakban is a szépséget, az ősz jó oldalát. 
Ha engem kérdeztek, számomra sokkal hangulatosabb egy olyan tájkép, ahol sárgállnak a levelek, mint a verőfényes napsütés alatt lengedező lombkoronák. Mindez mellett nem kell törölgetni az izzadtságot a homlokról.

Végezetül...

Ez a bejegyzés most ilyen hosszúra sikerült. Így a végére feltennék pár kérdést.
Szívesen felvesztek fekete színű ruhákat vagy inkább világos árnyalatúak találhatóak meg a ruhatáratokban? Az ősznek milyen jó oldalát emelnétek ki, ha csak egyet lehetne? Írd le a válaszodat kommentben!

Ha tetszett a bejegyzés, akkor gyere a Facebook oldalamra, hogy megtudd, milyen új tartalom jelent meg. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr3116217794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása