Három random téma #1
2020. május 12. írta: Nightfallivy

Három random téma #1

Miért ne lehetne három különféle témát összeszedni egy bejegyzésben? Ennek az előnye az, hogy egy adott témát nem kell hosszan taglalni, elég néhány mondatot leírni hozzá.
Ha minden jól megy, akkor ennek lesz folytatása. 

forrás

Nos, akkor kezdjünk is bele, jó olvasást, elmélkedést! Készítsünk elő egy pohár kávét(már ha nemrég keltünk) és helyezkedjünk el kényelmesen! 

1: Zene(tanulás)

Elsőként akkor legyen szó a zenéről. Mindenkinek megvan a preferált zenei stílusa: az egyik csak komolyzenét hajlandó hallgatni, a másik rock mellett néha nightcore-t is bekapcsol. 
Mindez mellett, ahogy idősödik valaki, annál több dal válhat emlék-felidézővé. Mire is gondolok? Mondjuk arra, hogy egy konkrét dal, ahogy felcsendül, emlékképek rohanják meg az embert. 
... És talán az a legfelemelőbb, hogy ha az ember maga alkot zenét, ha maga szólaltatja meg a hangszert.
Talán, azok közül, akik nem kaptak zenei oktatást az alap ének-zene órákon kívül, vágyakoznak arra, hogy egy-egy hangszeren megtanuljanak játszani. Ezzel nincs is probléma. Ha valóban úgy gondoljuk, hogy belevágnánk, akkor előtte érdemes megválaszolni magunknak néhány kérdést. Mondjuk elsőnek győződjünk meg arról, hogy valóban el akarjuk kezdeni a tanulást (és gyakorlást) vagy csak hirtelen fellángolás. Utána jöhet a lehetőségek megnézése: hiába szeretnénk zongorán tanulni, ha számunkra még a szintetizátor is túlontúl költséges és egyéb megoldások nem jöhetnek szóba. 

2:  Klímaváltozás

Folytassuk a sort teljesen más témával, de igazából ez a téma nem éppen a boldogságot hozza el az ember számára, hanem az aggodalmat. 
Amikor még én általános iskolás voltam, akkor a klímaváltozás messzinek tűnt. Szinte csak a tankönyvekben, esetleg máshol olvastam arról, hogy változik a világ klímája. Még távolinak látszódott a jégsapkák elolvadása, a vízszint emelkedése, az elsivatagodás. Lehet viszont, hogy akkor, még abban a korban én nem láttam sokat a világból és ezért nem értek el hozzám azok az információk, amik és ezért gondoltam megfoghatatlan helyzetnek a klímaváltozást.
Lényegtelen. Lényeg például az, hogy nézzük meg, milyen volt a mostani tél? Emlékszem, hogy több évvel ezelőtt (szintén, amikor még igencsak fiatalka voltam) egyszer "magas" hó volt a járda két oldalán, ahol mentünk gyalog. 
"De hát mit tehetnék én egyedül?"- akár ezt is kérdezhetnénk. Hiszen mi hiába döntjük el, hogy szelektíven válogatjuk a hulladékot, mindez mellett lehető legkevesebb szemetet dobjuk ki a kukába és lehető legkevesebbszer vásárlunk ruhát, sminket és mást, ha más nem így tesz. 
Mások kijelentik, hogy bizony ez az egész csak hiszti, nem is létezik. 

3: Olvasás

Szeretsz olvasni vagy utálsz? Igaz, ez a kérdés nem számít, amikor az olvasás előnyeit hangsúlyozzák. Lehet, hogy már gyerekként a szüleink közölték velünk, hogy egy könyv által tornáztatni a képzeletünket mennyire hasznos és mennyire jót fog tenni az életünknek. 
Abban nagy eséllyel mindenki egyetért, hogy egy cikk és egy hosszabb regény elolvasása kissé más fajsúlyban mozognak. Az egyik rövidebb (és nagy eséllyel valamilyen információt ad át valós helyzetről), a másik lehet, képzeletbeli történetet mesél el. 
Záráskánt egy tanácsot osztanék meg, amivel tökéletesen egyet értek: olyan könyvet vegyen az ember a kezébe, ami érdekli. Hiába mondják nagyszerűnek azt a krimi regényt, ha minket hidegen hagy a krimi-világ. 

Nos, ennyi lett volna ez a kis szösszenet, a "viszontlátásra" a következő bejegyzésig. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr5515686916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása