Indexes bomba és a blog(ok) sorsa
2020. július 26. írta: Nightfallivy

Indexes bomba és a blog(ok) sorsa

Kezdjük azzal, hogy a mostani péntek nemcsak egy sima, átlagos péntek volt, hanem sorsdöntő megannyi, Indexnél dolgozó számára. Több, mint nyolcvan munkatárs mondott fel, mert számukra elképzelhetetlenné vált a további munkavégzés a szerkesztőségben. Erről ebben a cikkben olvashatunk bővebben és arról is meggyőződhetünk, hogy valóban, több, mint nyolcvan név van felsorolva. Arról, hogy hogyan vonulnak felmondásukkal, több videót is megnézhetünk, például ezt: 

A tömeges felmondás okát egy Facebook posztban olvashatjuk. Jelenleg mintha az Index kevésbé frissülne. Persze, ez akkor szembetűnő, hogy ha rendszeresen látogattuk eddig az oldalt. 

Kérdezhetnénk, hogy ez mennyire jelentős? Szombaton, vagyis július huszonötödikén este, néhány oldalt megnyitva, a következő kép fogad minket, jobban mondva engem, lejjebb görgetés nélkül (van, ahol kicsinyítettem az oldalt, hogy több hír látszódjon): 

24_hu_20200725.png

24.hu 

 

hvg_20200725este.png

 hvg.hu


index_20200725este.png

index.hu

 

magyarnarancs_20200725este.png

magyarnarancs.hu

 

origo-20200725.png

origo.hu

 

Noha, nem olvasok, csak nagyon ritkán angolul híreket (még), azért külföldi oldalak is foglalkoztak az Index-üggyel. (Néhány kép, teljesség igénye nélkül: )

bbc_es_index_20200725.png

bbc.com

thegurad_20200725.png

theguardian.com

euronews_20200725.png

 euronews.com

Persze lehet kérdezni, hogy mindez, hogyan kapcsolódik a bloghoz? Hát úgy, hogy a blog.hu helyet kap az Index oldalán. Ha mi is bloggerek vagyunk, jobb esetben tapasztalhattuk, mit is jelent a "kiemelve lenni"  fogalom és láthattuk, mi a különbség a blog.hu-s és az Indexes kiemelés közt. Az én posztjaim közül, ha minden igaz egy került ki az Indexre, meg is látszódott a látogatottságon: sokkal több olvasó nyitotta meg a blogomat, mintha csak a blog.hu címlapjára kerültem volna.  (Félreértés ne essék, örülök annak is, ha az utóbb említett címlapra kerülök ki.)

Már több blogger kijelentette, hogy ő bizony nem folytatja ezen a platformon a blogolást. Ehhez elég csak megnyitni a blog.hu-t (tudom, már lassan tucatszor szerepel ez a név) és a keresősávba beírni az "index" szót és elénk tárulnak azok a bejegyzések, ahol a beírt szó megjelenik... és nem egyszer olyan posztban szerepel, ahol kiderül, ezen a platformon ne várjunk több bejegyzést az adott posztírótól.

Nem tudom, hogy ennek a blognak mi lesz a sorsa. Jelenleg nem sok feliratkozóval büszkélkedhet az oldal, ez annak is köszönhető, hogy ezen a felületen az első blogbejegyzés tavaly, május huszonharmadikán látta meg a napvilágot. Ezek mellett szükséges azt is megemlíteni, hogy az aktivitás se volt rendületlen. Decemberben például csak egyszer jelentkeztem, míg ezen év májusában három alkalommal.

Sokat segített az, hogy egy-egy bejegyzésem kiemelésre került. Talán mások is azért választották eddig ezt az oldalt, mert több olvasóhoz eljuthatnak, ha "kikerülnek". Lehet menni persze máshova, de például, ha megnyitjuk a blogger.com-ot (vagyis blogspotot), akkor a főoldalon nem különféle blogokat láthatunk, hanem azt, hogy "válaszd ki a tökéletes dizájnt", "ingyenes domain". Ha az ember arra kíváncsi belépés és regisztráció nélkül, hogy milyen blogok vannak a blogspot-on, akkor valamely keresőmotorba kell beírnia az őt érdeklő kulcsszavakat. Mondjuk: "blogspot színtan" vagy "blogspot ápoló munka". 

Tehát jelenleg nem tudom, hogy pontosan hogyan tovább. Még júliusban írtam a tervekről. Most ismét elérkezett ennek a témának a létjogosultsága. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr5216077654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása