Miért érdemes blogolásba kezdeni?
2020. június 15. írta: Nightfallivy

Miért érdemes blogolásba kezdeni?

Ismét itt vagyok, jöttem egy újabb bejegyzéssel. Az előző bejegyzésben arról volt szó, hogy például milyen parfümök, tusfürdők fogytak el. Most viszont teljesen mást hoztam nektek.

forrás

Talán egy olyan ember vagy, aki éppen gondolkodik azon, hogy érdemes-e elkezdeni a blogolást, vagy inkább felejtse el az egészet, dobja a képzeletbeli kukába? Ha megérett benned a vágy, akkor valami miatt csak megszületett benned. Azonban van néhány kérdés, ami segíthet eldönteni, valóban ez a te utad, vagy csak röpke gondolat. 

Elsőként érdemes lehet megfogalmazni, hogy mégis, mi lenne a célod ezzel a tevékenységgel. Dokumentálás? Segítésnyújtás másoknak? Véleménykifejtés? Terméked, vállalkozásod bemutatása, népszerűsítése? Mindegyik jó indok lehet arra, hogy miért is vágj bele ebbe az egészbe. 

Persze felmerülhet az a kérdés, hogy mégis, ki választja a blogolást, amikor ott a jól ismert videómegosztó oldal, ahol több embert lehet elérni? Biztosra veszem, hogy élnek olyanok, akik szívesen megosztanák a gondolataikat a nagyvilággal, de a hangfelvételtől, kamera előtt való megjelenéstől idegenkednek, esetleg nem szeretnék, hogy ha kilétükre fény derülne. Így marad a blogvezetés, mint alternatív verzió. Esetleg, számukra szimpatikusabb az írott forma, mint a szóbeli információ átadás. 

Úgy vélem, hogy a blogolással is lehet fejlődni. Ha másban nem is, fogalmazásban. Ugyanis, hogy ha az ember nemcsak saját magának írja az újabbnál újabb szavakat, akkor bizony egy szintet el kell érnie. Nem mindegy, hogy egy adott kifejezést ezerszer, vagy csak hébe-hóba használunk. Az se lényegtelen, hogy milyen helyesírással rendelkezünk. 

Miről írjunk? Talán attól tartasz, hogy hiába érdekel téged egy adott téma, mások számára az maga a halálos unalom. Lehet, hogy így van. Azonban az is elképzelhető, hogy nem így van... aki a videózáson gondolkodik, hogy vágjon-e bele vagy sem, annak is azt tanácsolják, hogy csak csinálja. A különféle önfejlesztő könyvekben, cikkekben előfordul az a kijelentés, miszerint mindig a most a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy valamit elkezdjünk. A blogvezetés is ilyen lehet. Maximum, hogy ha tényleg bebizonyosodik, hogy hasztalan a próbálkozás, abba lehet hagyni, de legalább nem kínoznak tovább a "mi lett volna, ha..." és a "miért nem kezdtem el" kérdések. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr8215809736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása