Egyik kedvenc ételem a túrós tészta. Könnyen megvan, de mégis finom. Most viszont, ezzel az alkalommal (jó néhány nappal ezelőtt), kissé másként csináltam meg. Ha érdekel, akkor olvasd el ezt a bejegyzést és ha tetszik, akkor próbáld ki!
Ami kell ehhez a kajához
- Szalonna (én császárszalonnát használtam);
- Túró (zsírszegény túró, 250 gramm);
- Tejföl;
- Só (ízlés szerint);
- Tészta.
Ahogyan én csináltam
Már nem tudom, hogy először a tésztafőzés volt, vagy azt hagytam utoljára.
Igazából mindegy, hogy első lépésként, vagy utolsó lépésként főzöd meg a tésztát.
A szalonnát felkockáztam és utána ment is az edénybe. Se zsírt, se olajat nem tettem hozzá, ugyanis azzal számoltam, hogy majd kiengedi a zsírját. Próbáltam pirítani a szalonnát és miután úgy láttam, hogy ennél jobban már nem fog se pirulni, se összébb menni (maximum megégni), akkor tettem hozzá kevés tejfölt.
Tejfölt együtt kevertem egy ideig a szalonnával, néhány perc elteltével ehhez adtam a túrót.
Miután a túrót hozzáadtam, összekavartam az edényben levő szalonnával és tejföllel, hogy azért ne egy darabban legyen a túró. Néhány perc együttsütés-főzés után elzártam a gázt.
A tésztát nem kevertem össze ezzel a túrós-tejfölös dologgal, mert úgy gondoltam, ehhez a mennyiséghez kevés lenne a tészta.
(Igazából azt szerettem volna, hogy ha jó pár napig kitart a tejfölös-szalonnás túró és mondjuk csak tésztát kell főzni hozzá.)
Lehetne másként is
A túrós tésztát kenyérszalonnával szeretem leginkább, csak hát a boltban hirtelen nem láttam kenyérszalonnát, emellett nem is nagyon akartam keresgetni, szóval ezért lett másfajta szalonna választva.
Hallottam olyanról, aki cukrosan eszi a túrós tésztát. Van, aki csuszatésztával készíti el, más fodros tésztával (vagy mondjuk széles metélttel...meg lehetne sorolni).
Van, aki fokhagymát tesz az egészhez, mondjuk itt egy példa, ebben a videóban:
Youtube-n való keresgélés közben ráakadtam egy 22 perces videóra, amiben arról van szó, hogy harcsapaprikáshoz túrós csuszát mellékelnek (nálunk ilyen nem volt és most kissé meglepődtem, hogy ilyen párosítás van):
Akármelyik verziót is készíted el, jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Karolac 2022.03.22. 21:09:50
élhetetlen 2022.03.22. 22:52:07
Nightfallivy 2022.03.25. 12:10:31
És köszönöm.
@élhetetlen: igazából, ha beírom a keresőbe, akkor a csuszatésztára is ad ki találatot. Mondjuk a nosalty-nál is így szerepel:
www.nosalty.hu/alapanyag/csuszateszta
A recept meg tényleg nem nagy durranás. Igazából nem is azoknak szól, akik 30-40-50 éve főznek-sütnek, meg nem is azoknak, akik esetleg szakács végzettségűek. Azok inkább meneküljenek innen. :D
Mindkettőtöknek köszönöm a hozzászólást.