Hétfőtől kissé könnyebb lesz az élet
2022. március 04. írta: Nightfallivy

Hétfőtől kissé könnyebb lesz az élet

Március harmadika, ami most csütörtököt jelentett, fontos a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban.

maszkkesztyu_20211113.png

Ugyanis a hétfővel új időszak veszi kezdetét: a maszkot ki lehet dobni a kukába.

Egy kicsit bővebben arról, hogy milyen változások lesznek most hétfőn:

  • buszokon és egyéb tömegközlekedési eszközön nem kell maszkot viselni;
  • üzletekbe is be lehet lépni száj-orr elfedése nélkül;
  • akik tanárok és nem oltattak, fellélegezhetnek, mert nem kell kötelező védőoltás;
  • ahogyan az eü-ben dolgozóknak se szükséges a kötelező oltás megléte.* 

Ha esetleg még bővebben szeretnél olvasni ezzel kapcsolatban, akkor itt van mondjuk a portfolio cikke, vagy a hvg cikke erről, de még merce.hu-n is lehet erről olvasni

Azért észrevételek támadnak az ember gondolatai közt, a felsorolt könnyítések kapcsán. 
Mondjuk elsőként ott van az, hogy eddig kötelezőnek tekintették az oltások felvételét pl. a tanárok számára, most már mégse kell az oltás? Kérdés az, hogy aki az oltás miatt mondott fel és hagyta ott a szakmáját, az visszatér-e ezek után az otthagyott szakmájához? Lehet, hogy a válasz az lesz, hogy nem. 
Másodikként érkezik az a kérdés, hogy vajon, meddig nem kell az otthon hagyott maszk miatt aggódni? Nem-e fog visszatérni az egész maszkos-oltásos téma mondjuk júniusban? 
Harmadikként jöhet a kijelentés, hogy mindez most nem fontos. Most a szomszédos országban dúló háború a fontos és minden, ami ahhoz köthető.
A maszkviselés ezerrel kisebb gondot jelent, mint a rakéták által osztogatott halál, vagy az egyre növekvő élelmiszerárak, vagy az oktatás milyensége. 

*2022 03 05-ei módosítás:
Eredetileg azt írtam, hogy eü-ben dolgozók számára se kötelező. Igazából az kavart meg, hogy a védőoltás meglétét eltörlik. Viszont pl. mint ahogy ebben a videóban hallható, az eü-ben dolgozók ez alól nem mentesülnek

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr1117771456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása