Kedvenc zenék #21
2022. február 17. írta: Nightfallivy

Kedvenc zenék #21

Mostanság felfedezettek

Ebben a bejegyzésben, a szokáshoz híven, 5 zeneszámot hoztam el. Hallgass bele, hátha lesz, ami kedvenccé válik! :)

1: Oomph! - Sandmann 

A Sandmann nem mai csirke. A Youtube-ra elvileg 2009-ben lett feltöltve. Én viszont csak mostanság találtam rá erre a zeneszámra. Ha ki nem állhatod a német nyelvet, akkor ezt ugord át! (Meg úgy, kerüld el az együttest is. :D)

2: AMORPHIS - House of Sleep 

Azt a gitárszólamot, amivel indul a zene, egész sokáig el tudnám hallgatni... és emiatt vált leginkább kedvenccé ez a zeneszám. 
Wiki szerint ez az együttes egy finn metalegyüttes. Emellett, a Wiki szerint több műfajban is alkotnak: doom-death metal, folk metal, progresszív metal. 

3: Invent Animate - The Sun Sleeps

Ameddig ezt a számot (és ennek párját, mert eredetileg 10 perces videóban ismertem meg ezt a zeneszámot, meg a másikat is) nem találtam meg, addig ismeretlen volt ez az együttes számomra. 
Angol Wikipédia szerint

  • műfajok, amikben alkotnak:  metalcore, progressive metal, djent, ambient;
  • banda alakulásának éve: 2011. 

4: DESERTED FEAR - Funeral Of The Earth 

Ez az együttes is ismeretlen volt számomra, eddig. Nem túl "puha" a Funeral of the Earth, szóval, ha valami lágy stílust keresel, akkor ezt hagyd ki! 
Egy oldal szerint ez a banda death metal-ban hozza a zenéit, a témái pedig nem túl biztatóak: háború, halál, okkultizmus.

5: Skillet - Refuge

A Skillet együttes már ismerős számomra. Jó pár szám tetszik-tetszett tőlük. Ez a Refuge nevezetű szám viszont nemrég került elém. (Igaz, maga a klip 2021 december 21.-én lett feltöltve Youtube-ra, szóval nem meglepő.) Ezen kis listán ez a leglágyabb hangzásvilágú. Viszont, ezen ne is csodálkozzon senki se, ugyanis a Skillet egy  

keresztény rock/hard rock zenekar Memphisből.

 ... és ugye, egy rock stílusú zeneszám lágyabb, mint egy metál/metalcore műfajt képviselő zenedarab. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr7617580162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása