Egy könyv, a figyelemkontrollról
2022. február 06. írta: Nightfallivy

Egy könyv, a figyelemkontrollról

Mostanság nem igazán olvasok könyvet, de attól még lehet, hogy magamat későbbiekben könyvvel fogom meglepni. 

b492ed00-9473-4c56-8b9b-04943c2c8cf3.jpg

A napokban felkerült a kívánságlistára (már ha lehet így fogalmazni) egy kötet. Hvg-n olvastam egy cikket, aminek címe: Hogyan győzhetjük le a lustaságunkat? Ez a cikk pedig valami rövid írás volt a Figyelemkontroll cimű könyvről. 

Első öt perc

A HVG-n található cikkben az ember megismerkedhet egy fogalommal, az "első öt perc" módszerrel. A lényeg annyi, hogy az embernek csak öt percig kell egy adott dologgal foglalkoznia, akkor is, hogy ha nincs kedve hozzá. Lehet, hogy pont ez a néhány perc hozza meg a lendületet.
Ez az ötlet megtetszett, az öt perc az sokszor valóban nem sok idő.

Érdemes-e ezt a könyvet megvenni?

Jelenleg albérletben lakom. Nem érdemes felhalmozni a könyvekből, meg úgy semmiből se. Így, azt is jól meg kell gondolnom, hogy erre adok-e ki pénzt. Ha minden kötetet megvásárlok, ami tetszik, akkor előbb-utóbb nem fogok elférni a papíralapú olvasnivalótól. Ezt pedig, akármilyen trágyán is hangzik: nem engedhetem meg magamnak. (Tudom, van E-book változat is.)
Hvg-könyvekből már rendelkezem egy másik könyvvel, aminek Válj valóra a címe. Ennek megvételét nem bántam meg. Talán ennek megvételét se fogom megbánni.
Az, hogy ajánlom-e a Figyelemkontrollt? Látatlanban elég nehéz lenne leírni, hogy megéri-e vagy sem ezt a kötetet megvenni... Annyi biztos, hogy nekem a kívánságlistán rajta van. Találtam kis szösszenetet a könyvről, amiben olvasható egy kis részlet a kötetből. Ehhez viszont idő kell, szóval, akkor vedd elő, ha van fél órád mondjuk! Nekem mondjuk nincs most, de tervben van az, hogy ezt elolvassam. Ha így is tetszik, akkor még egy ok, hogy költsem a pénzem egy ilyen könyvre. 

Ez a bejegyzés ennyi lett volna. Jó, lehet nem lett a legjobb, de így sikerült. Ha tetszett, akkor kövesd a blogot! Emellett, köszönöm a figyelmet, amit a blogra szántál!

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr2317247640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása