Mi az, ami tejfölös, krumplis, virslis? Az, amit én néhány nappal ezelőtt csináltam.
A végeredmény a fenti képen látható. Az első adag a serpenyőben még nem vált krumplipüréssé, de a második adag már részben olyan lett, mintha nem is kockára vágott krumpliról lenne szó, hanem püréről. A fenti kép az első adagról készült, amit már kiszedtem serpenyőből.
Ha kép alapján ínycsiklandónak tűnik és rég ettél krumplit, akkor olvasd el ezt a bejegyzést! Emellett, ha kedved támadt hozzá, akkor nem is szükséges gondolkodni, mi legyen a kaja nálad/nálatok!
Ami kell hozzá
- Krumpli (én sárga héjút használtam);
- Virsli, parizer (nálam több volt a felvágott, de képen látható is);
- Tejföl (vagy frissföl, vagy hasonló termékek);
- Fűszerek (curry fűszerkeverék, őrölt feketebors, fokhagymagranulátum, szárított petrezselyem);
- Vöröshagymakrém;
- Zöldborsó (fagyasztott, de bármilyen jó).
Ahogyan elkészítettem
Előkészületek
Először is, közel egy kg-nyi krumplit megpucoltam és felvágtam kockára. Ezen műveletek után tettem oda főni. Virslit, ha jól emlékszem, 2 db-ot karikáztam fel, mert ennyi volt még a csomagban, ami éppen fel volt bontva.
Nálam a parizer dominált, ugyanis kb. fél kg-nyit kockáztam fel. (És azt fontos megjegyezni, hogy a zöldborsós-felvágottas valaminek nem az egész mennyiséget tettem később serpenyőbe. Kihagytam valamennyit, talán több, mint a felét... és ehhez a félhez főztem tésztát.)
Zöldborsó, parizer, virsli összefőzése
Először is, a zöldborsót tettem oda főni. Miután úgy láttam, hogy megfőtt, következett a kaja többi része, vagyis a virsli, a felvágott. Emellett, ha jól emlékszem, ekkor történt a fűszerezés is.
Fűszernek én a már fentebb felsorolt fűszereket használtam, vagyis: őrölt feketeborsot, curry fűszerkeveréket, fokhagyma granulátumot, szárított petrezselymet.
Emellett vöröshagymakrémet is tettem a zöldborsós felvágotthoz, ugyanis nem azzal inditottam az egészet, hogy hagymát pucolok.
Miután úgy láttam, hogy ez az egész összefőtt-megfőtt, következett a serpenyős mutatvány.
Serpenyős mutatvány
Már korábban megfőtt, még vízben levő krumplit serpenyőbe tettem szűrő segítségével (tehát, csak a krumpli jött, a lé maradt az edényben), legalábbis egy részét. Serpenyőbe került még virslis-felvágottas zöldborsó, ahogyan képen látható. Szűrővel szedtem ki a zöldborsós kaját az edényből, tehát szinte lé nélkül került serpenyőbe.
Tejfölt (egész pontosan frissfölt) kanalaztam a kajához és néhány kavarással értem el, hogy az összetevők "összeérjenek". Ez kb. 1-2 percig tartott, ha minden igaz. Figyeltem arra, hogy ne égjen oda.
Nekem így nézett ki az első adag:
A második adag viszont vagy sokáig volt a serpenyőben, vagy nem tudom, de kiszedés után műanyag edényben így festett:
A teljes történet: (maradt kevés krumpli, de annál több zöldborsós-felvágott)
Nyilván nem a világ legfinomabb étele került nálam az asztalra, de egynek tökéletes volt. Írd le, ha te is elkészítetted ezt az ételt!
Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor kövesd ezt a blogot, meg a Facebook oldalt! Köszönöm a figyelmet, "találkozunk" a következő bejegyzésnél!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.