Nightfallivy's world

  • önfejlesztés
  • kedvenc
  • blog
  • mindennapok
  • életem
  • beauty
  • munka
Serpenyős zöldborsós, krumplis étel

Serpenyős zöldborsós, krumplis étel

Mi az, ami tejfölös, krumplis, virslis? Az, amit én néhány nappal ezelőtt csináltam. 

img_20220123_182830.jpg

A végeredmény a fenti képen látható. Az első adag a serpenyőben még nem vált krumplipüréssé, de a második adag már részben olyan lett, mintha nem is kockára vágott krumpliról lenne szó, hanem püréről. A fenti kép az első adagról készült, amit már kiszedtem serpenyőből.
Ha kép alapján ínycsiklandónak tűnik és rég ettél krumplit, akkor olvasd el ezt a bejegyzést! Emellett, ha kedved támadt hozzá, akkor nem is szükséges gondolkodni, mi legyen a kaja nálad/nálatok! 

img_20220123_170106.jpg

Ami kell hozzá

  • Krumpli (én sárga héjút használtam);
  • Virsli, parizer (nálam több volt a felvágott, de képen látható is);
  • Tejföl (vagy frissföl, vagy hasonló termékek);
  • Fűszerek (curry fűszerkeverék, őrölt feketebors, fokhagymagranulátum, szárított petrezselyem);
  • Vöröshagymakrém;
  • Zöldborsó (fagyasztott, de bármilyen jó). 

Ahogyan elkészítettem

Előkészületek

Először is, közel egy kg-nyi krumplit megpucoltam és felvágtam kockára. Ezen műveletek után tettem oda főni. Virslit, ha jól emlékszem, 2 db-ot karikáztam fel, mert ennyi volt még a csomagban, ami éppen fel volt bontva. 
Nálam a parizer dominált, ugyanis kb. fél kg-nyit kockáztam fel. (És azt fontos megjegyezni, hogy a zöldborsós-felvágottas valaminek nem az egész mennyiséget tettem később serpenyőbe. Kihagytam valamennyit, talán több, mint a felét... és ehhez a félhez főztem tésztát.)

Zöldborsó, parizer, virsli összefőzése

img_20220123_180409.jpg

Először is, a zöldborsót tettem oda főni. Miután úgy láttam, hogy megfőtt, következett a kaja többi része, vagyis a virsli, a felvágott. Emellett, ha jól emlékszem, ekkor történt a fűszerezés is. 
Fűszernek én a már fentebb felsorolt fűszereket használtam, vagyis: őrölt feketeborsot, curry fűszerkeveréket, fokhagyma granulátumot, szárított petrezselymet. 
Emellett vöröshagymakrémet is tettem a zöldborsós felvágotthoz, ugyanis nem azzal inditottam az egészet, hogy hagymát pucolok. 
Miután úgy láttam, hogy ez az egész összefőtt-megfőtt, következett a serpenyős mutatvány. 

Serpenyős mutatvány

img_20220123_181524.jpg

Már korábban megfőtt, még vízben levő krumplit serpenyőbe tettem szűrő segítségével (tehát, csak a krumpli jött, a lé maradt az edényben), legalábbis egy részét. Serpenyőbe került még virslis-felvágottas zöldborsó, ahogyan képen látható. Szűrővel szedtem ki a zöldborsós kaját az edényből, tehát szinte lé nélkül került serpenyőbe. 

img_20220123_181610.jpg

Tejfölt (egész pontosan frissfölt) kanalaztam a kajához és néhány kavarással értem el, hogy az összetevők "összeérjenek". Ez kb. 1-2 percig tartott, ha minden igaz. Figyeltem arra, hogy ne égjen oda. 
Nekem így nézett ki az első adag: 
img_20220123_181919.jpg

A második adag viszont vagy sokáig volt a serpenyőben, vagy nem tudom, de kiszedés után műanyag edényben így festett: 
img_20220123_183122.jpg

A teljes történet: (maradt kevés krumpli, de annál több zöldborsós-felvágott)
img_20220123_183523.jpg

Nyilván nem a világ legfinomabb étele került nálam az asztalra, de egynek tökéletes volt. Írd le, ha te is elkészítetted ezt az ételt! 

Ha tetszett ez a bejegyzés, akkor kövesd ezt a blogot, meg a Facebook oldalt! Köszönöm a figyelmet, "találkozunk" a következő bejegyzésnél!

Szólj hozzá! recept zöldborsó parizer virsli Tovább
Serpenyős zöldborsós, krumplis étel Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Gyors, paradicsomszószos, kukoricás-babos virsli Gyors, paradicsomszószos, kukoricás-babos virsli

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr816825130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook

Nightfallivy's world

Keresés

Friss topikok

  • Nightfallivy: @Babi blogol: köszönöm soraid :) Mostanság azt látom, hogy valóban jobb, hogy délutánra járok do... (2025.10.19. 03:40) Őszi helyzet, 2025-ben
  • Nightfallivy: @Babi blogol: köszi :) (2025.08.15. 11:45) Újra elkezdődött... állásokra jelentkezés
  • Nightfallivy: @Babi blogol: köszi :) (2025.01.11. 15:39) Célok 2025-ben
  • Nightfallivy: @Diorella Queen: Köszi. (2024.09.21. 19:13) Miket szoktam rendszeresen vásárolni a Spar-ban?
  • Világnézet Netes Napló: Női pesszárium miért nem lett kitiltva? Kettős erkölcsi és logikai mérce. Gumi, gumi. Azt is rá... (2024.08.21. 19:49) Nincs óvszer, akkor nincs szex se?

Címkék

2024 (10) 2025 (15) állás (5) álláskeresés (7) beauty (10) bejegyzés (5) blog (26) blogolás (9) életem (66) élet apró örömei (16) elfogytak (6) fotó (5) főzés (5) gitár (5) gitározás (10) gondolat (5) gondolatok (9) gyár (7) halloween (5) haul (9) húsvét (5) iskola (9) járvány (5) karácsony (13) kedvenc (18) kedvenc zenék (47) képek (5) kihívás (8) könyv (21) könyvajánló (7) könyvek (5) koronavírus (26) maszk (12) mindennapok (23) munka (39) munkakeresés (12) munkanélküliség (9) munkásszálló (8) napi gondolat (26) nyár (5) oltás (6) olvasás (18) önfejlesztés (10) operátor (6) ősz (6) recept (9) rendelés (5) Starset (6) szeptember (26) szólómánia (7) tavasz (8) termék (8) újév (5) vásárlás (17) vélemény (26) videó (8) videózás (5) youtube (6) zene (13) Címkefelhő

Blogajánló

Rembrandt, whiskey, hullakamra - A csendestárs A Thália Színház télikerti bemutatóit mindig nagy izgalommal várom, többnyire a fekete humor a főszerep, ami igen közel áll hozzám. A nevetés mellett fontos élethelyzeteket ismerhetünk meg, így nem ritka a szatirikus felhang, akkor sem, ha közben tragédiába torkollik a végkifejlet. Az ilyesmi sokkal… smaragdanimesarkany.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2025 november (3)
  • 2025 október (4)
  • 2025 szeptember (7)
  • 2025 augusztus (8)
  • 2025 július (9)
  • 2025 június (8)
  • 2025 május (8)
  • 2025 április (9)
  • 2025 március (8)
  • 2025 február (10)
  • 2025 január (11)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

süti beállítások módosítása
Dashboard