Vártátok már a kötelező maszkot és a (majd?) kötelező védőoltást?
2021. október 28. írta: Nightfallivy

Vártátok már a kötelező maszkot és a (majd?) kötelező védőoltást?

November elsejétől a maszk már kötelező

In medias res kezdésként:

kormanyintezkedes_20211028.png

Forrás: Kormány facebook oldala, a kép 2021 október 28.-án, 11:09kor került posztolásra.

Röviden és tömören eljött az a korszak, amire a fóliasapkásoknak csúfolt személyek számítottak. Én se hittem volna, hogy az oltás kötelezővé fog válni.
Jó, nem ez szerepel a képen. Viszont, ha a munkáltató eldönti, hogy az oltás márpedig szükséges a munkavégzéshez, mint az alkoholtól mentes állapotban való megjelenés, akkor ott az bizony kötelező lesz... és aki nem oltat, az repülhet, nem kell a dolgozók közé. 
A hír mai nap jelent meg, kérdés, hogy csak Budapesten vagy mindenhol érvényes lesz a maszkhordás a tömegközlekedést használók számára? Viszont nagy eséllyel mindenhol érvényes lesz, nemcsak Budapesten.
Nyilván érthető részben ez az intézkedés, sőt, valahol már az volt a kérdés, hogy a kormány miért nem tesz végre valamit a koronavírus terjedése ellen? Akkor most meg lehet nyugodni, tesz. Az intézkedések hiányát firtató videó erre a linkre kattintva tekinthető meg. Már az első öt percben elhangzik az, hogy eddig még nem történtek szigorítások, pedig a járványhelyzet indokolná. (Valahol 1:32-nél a videóban.)
Nem célom se fóliasapkázni (hiszen nem tartom magam összeesküvéselmélet-hívőnek), se oltás ellen beszélni. 
És ha még "fóliasapkás" is lennék, az elvemnél sokkal fontosabb lenne a rezsi fizetésének rendezése, az albérleti pénz időbeni perkálása és a teli gyomor is (nemcsak napi vagy heti egyszer). 
Remélem, olvasó, ha eljön a te életedben a kötelezőnek mondható "oltakozás", akkor számodra csak egy kényelmetlen procedura lesz, nem pedig elveiddel való szembemenés és önmagad szemen köpése. 
És lehet, hogy a helyzet nem túl rózsás, de továbbra is jó, ha az emberek békében élnek egymással, nem pedig egymásnak mennek, merthogy az egyik "oltásellenes", másik meg "covidrettegő". 

Egy újabb bejegyzés várható ezzel a hírrel kapcsolatban, ami a véleményemet tartalmazza kissé bővebben, de most a lényeg igazából: 
hétfőtől a maszk kötelező a buszokon és egyéb tömegközlekedési eszközön, az oltás pedig felkészül. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr7716738076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása