Mikulás, egy kis édességet hozva el
2023. december 05. írta: Nightfallivy

Mikulás, egy kis édességet hozva el

December eleje már magával hozza a karácsonyi hangulatot, hiszen hatodika (vagy ötödike) egyet jelent sokaknál a mikulás zacskóval... na de nem azzal, amit az ajtó szélvédőjére szokás tenni, bírság gyanánt. 

tobozcsillag_20200106_278897u.png

Amikor még kicsi voltam és nem tudtam, mi is a helyzet a mikulással, addig lefekvés után próbáltam fent maradni, hátha meglátom egyszer, hogy az ablakba kitett csizmánál meglátom a mikulást. 
Hát, egyszer se sikerült. 

Felnőttként mikulás csomag?

Én azt kérdezem, miért ne? Attól, hogy valaki felnőtté válik, attól még megtarthatja ezt a napot, amolyan szokásként. 

Csak csokit? 

Nyilván nem csak csokit lehet beletenni a mikulás tasakba. Még ha a gyerek ki nem állhatja a csokikat (van ilyen is, csak ritka, mint a fehér holló), neki a csomagba kerülhet más is, amit szeret. 

Mikor?

Magyarországon a mikulás jöhet ötödikén este, de másnap este is, meg persze reggel is. Igazából jobb, hogy ha este érkezik szerintem, mert ugye reggel rendszerint suli/munka van. Így több idő jut arra, hogy kibontásra kerüljön a meglepetés. 

Akárhogyan is, mindenkinek ez a nap legyen egy jó, nyugodt nap. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr2618274621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása