Ha már Halloween...
2023. október 30. írta: Nightfallivy

Ha már Halloween...

Hamarosan itt van november elseje, azzal együtt az előtte levő nap, október harmincegyedike is. 
(Figyelem! Véres tartalom következhet!)

halowentemeto_20210218.png

A boltokban a csokimikulások és karácsonyi díszek mellett helyet kapnak a tökös, denevéres, vámpíros díszek is. Noha nem magyarországi ünnepről van szó, hiszen külföldről érkezett hozzánk ez az egész, azért a lábát már megvetette hazánkban is. 
...és pontosítás kedvéért:

  • halottak napját másodikán,
  • Mindenszentek napját november elsején,
  • Halloween-t pedig október utolsó napján tartják. 

halloween-72939_1280.jpg

Nem kell helyeselni és örömódát zengeni amiatt, hogy ha valaki tököt farag és denevéres, pókos dekorációkkal tűzdeli tele otthonát (albérletét), azzal viszont érdemes tisztában lenni, hogy ez az egész tökös, rémisztgetős nap már ott van a boltok polcain és egyébként ez az egész goth szubkultúrában előkelő helyet kap(hat)... ott amúgy is, a koponya, a denevér, a pókháló lazán előkerülhet, mint díszítő elem. Emellett az ember, ha extrém stílust képvisel, ezen a napon könnyebb szívvel nyúlhat az extrémebb kinézethez, maximum azt mondja, hogy ezen nap alkalmából jelmezt vett fel. 

Halloween témájú kisfilmek

Néhány, horror kisfilmet hoznék először nektek. Igaz, ezek mind angol nyelvűek. 

Halloween-es zenék

Ha szeretnétek a hangulatot fokozni zenével, akkor néhány itt van példának: 

Halloween és a (nagy)filmek

Itt most csak előzeteseket linkelnék be. A halloweeni körhinta c. film november kilencedikén lesz bemutatva, szóval addig várni kell ahhoz, hogy megnézze az ember. A másik filmnek, aminek előzetesét videóban ide betettem, 2018-ban jelent meg, szóval már ismerős lehet nektek.
...és persze ott van a jól ismert Halloween filmsorozat is. 

Lezárásként

Ez a bejegyzés ennyi lett volna. Ha van hozzá kedvetek, akkor október utolsó napján foglalkozzatok a Halloween témakörével. Készíthettek díszeket is akár, ha van ötletetek, időtök és energiátok... na meg persze, ha van hova kitenni és nem azt tartjátok ideálisnak, ha minél kevesebb dolgotok van, annál jobb. 
Mindenesetre, legyen október utolsó napja is szép számotokra!
...és "találkozunk" legközelebbi bejegyzésnél!

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr8118242297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása