Milyen egy átlag nyugdíjas helyzete?
2023. október 11. írta: Nightfallivy

Milyen egy átlag nyugdíjas helyzete?

Az Atv megosztott egy videót a nyugdíjjal kapcsolatban. A riportnő megkeresett néhány nyugdíjast, hogy meséljék el, mire is elég az a pénz, amit kapnak. 
Mielőtt a videó jönne, megosztanám a véleményemet ezzel a témával kapcsolatban. 

Néhány gondolat a nyugdíjról

Úgy gondolom, hogy mikor én odajutok, hogy a munkától elköszönhetek, az a havi összeg, amit kapni fogok, nem sok mindenre lesz elég.
Jobb esetben lesz egy saját ingatlanom, amiben élek, rosszabb esetben meg albérletbe kényszerülök... és ha albérletről lesz szó, a befolyó összeg arra se lesz elegendő, hogy az albérleti díjat fedezzem. Persze lehetne azt mondani, hogy nem Budapesten kell lakni, hanem kisvárosban. Rendben, csak hát ott se csak 10 ezer forintért laknak az emberek, hanem sokkal többért. Emellett, még ha az embernek lesz is gyereke-unokája, nem feltétlen szeretne rájuk támaszkodni megélhetés szempontjából, hanem igenis, önerőből oldaná meg a gondokat.
Mostani nyugdíjasok helyzete? A gyógyszervásárlás teljesen alap... és az is sajnos teljesen megszokott tud lenni, hogy hiába dolgozta le valaki az egész életét, nyugdíjasként éppenhogy kijön pénzileg, vagy segítségre szorul.
Ami a mostani dolgozókra vár(hat) nyugdíj tekintetében, az egy indok lehet a külföldre való költözésre. Persze ahhoz, hogy az ember megtapasztalja azt, hogy milyen nyugdíjasként létezni, addig életben kéne maradnia.
Csak azért hozzá kell tenni, hogy: 

Mielőtt jönne a videó, egy mondatot megosztanék veletek, a fentebb belinkelt HVG-s cikkből: 

A kutatásból kiderül, az emberek akkor hajlamosak a leginkább boldognak vallani magukat, ha úgy érzik, van értelme az életüknek, ők irányítják az életüket, úgy érzik, megbecsülik őket, és elégedettek a testi-lelki egészségükkel is. 

A videó

Ennyi lett volna ez a bejegyzés. Nektek mi a véleményetek az időskori életről, a nyugdíjról? Írjátok le kommentben!

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr9618232699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása