Zene világnapja - Október elseje
2023. október 01. írta: Nightfallivy

Zene világnapja - Október elseje

Pár nappal ezelőtt nem is tudtam, hogy október elsejével nemcsak egy új hónap köszönt be, hanem egy világnap is eljön. A helyi buszjárat buszain lehet(ett) olvasni, hogy bizony október legelső napja mit is jelent. 
Mivel ugye gitározom, így közelebb van hozzám a téma, mégse tudtam volna megmondani, hogy mikor is "ünnepeljük" a zenét.  
Persze, a mai világban, amikor az ember mindennapjait a munka teszi ki, az ilyen világnapok háttérbe kerülnek és visszaszorulnak az iskola falai mögé.

musician-g8c53e0b31_1280_1.jpg

Röviden a világnapról

Yehudi Menuhin-nak köszönhetjük, hogy ezen a napon a zene kapja a főszerepet. Yehudi egyébként hegedűművészként és karmesterként ténykedett. (Ha bővebben szeretnél erről az emberről olvasni, akkor erre a linkre kattintva el is kezdheted az olvasást.)

Rendezvények

Igazából már késő példát hoznom arról, hogy hol rendeznek bármit is (koncert, hangverseny, stb), de attól még, álljon itt azért néhány rendezvény, emlékül az utókornak: 

Néhány ötlet a mai napra

Ha már zene világnapja van, néhány ötlet, ezen alkalomból: 

  • Hallgass bele olyan stílusú zenékbe, amiket nem szoktál hallgatni, vagy nem is hallottál az adott stílusról;
  • Nézd meg, milyen hangszerek léteznek (Például online-n elérhető hangszerboltok oldalán.);
  • Ha van hangszered, de nem szokásod játszani rajta, akkor itt az ideje;
  • Ha zenélsz, akkor írd le magadnak, hogy mit is szeretnél elérni, milyen szintre jutnál el és miért kezdted el a zenélést.

Zárásként

Mint minden más nap, ez a nap is el fog telni és a múltba fog elveszni. Emellett, holnap hétfő, amit sokak ugye utálnak, nem véletlenül. Igaz, ettől függetlenül ki lehet élvezni a hétvége utolsó napját. Legyen szép napotok, zenéljetek, vagy "csak" hallgassatok zenét! 
zenekottagrades-2087771_1280.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr2118225341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása