Február: amikor vörös rózsák mögött ott a tavasz ígérete
2022. február 13. írta: Nightfallivy

Február: amikor vörös rózsák mögött ott a tavasz ígérete

Február. Csak egy hónap a tizenkettő közül. Talán kissé jelentéktelen is, olyan semmilyen. Talán van, akinek ez a kedvenc évszaka. 

rozsavoros_20210520.png

Pixabay.com-ról kép

Valami, ami szerelemhez köthető

A virágárusoknak és a virágkötőknek egy jó hónap lehet a tél utolsó hónapja. Még ha nem is mindenki, de rengetegen párkapcsolatban élnek. A február tizennegyedike meg a Valentin napról szól. 
Nem kell statisztikát nézni, anélkül is gyanítható, hogy a vörös rózsák eladása hirtelen megugrik, hogy ha a hónap közepe elérkezik. 
Elég csak a Spar, meg a többi újságját elővenni, hogy az ember szembetalálja magát a cukros, habos-babos, tejszínhabos körítéssel megspékelt ünneppel. Lásd: 

spar_valentinnap_2022_1.pngRészlet a Spar, jelenleg érvényes, akciós újságjából

Összefoglalva: csoki, alkohol, virág, rózsaszín, szívecske. 

Engem túlzottan ez az ünnep nem is érint. Mások pedig idegenkednek tőle, mondván ez nem magyar ünnep, ez külföldről jött be, úgy, mint a Halloween. 

Hamarosan tavasz

Az lehet, hogy a habos-babos rózsaszín világ nem érint mindenkit, de az, hogy következő hónap már a tavaszt fogja jelenteni, az már igen. Lehet, hogy csak naptárilag lesz tavasz, de attól függetlenül a márciussal eljön egy újabb évszak. 
termeszet_img_20210330_133108.jpg

 Ez a kép még tavaly tavasszal készült. 

Ki a szabadba!

Sokan gondolom várják a tél utáni időszakot, hiszen szeretnek a természetben bóklászni, mondjuk biciklizni, túrázni. Valóban, egy kicsit melegebb időben sokkal kellemesebb ezeket a tevékenységeket csinálni. 
Mintha tavasszal a Nap is többször kisütne, kibújna a felhők mögül. Annyi biztos, hogy a természet ilyenkor éled.

Itt az ideje fogyni

Amiért egyre többet mutat a hőmérő, az emberekről lekerülnek a vastag ruhadarabok, a sálak, sapkák. Ezzel együtt egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy kinek mennyi lehet kb. a súlyfeleslege, vagy, hogy milyen a testalkata. Előtérbe kerülnek a lefogyási kísérletek, amik vagy sikerülnek, vagy kudarcba fulladnak. 

Befejezésként

Ebben a bejegyzésben ennyit szerettem volna írni. Jó, nem választottam valami mélyre ható témát, de hát na, kell ilyen is. 
Egyébként, létezik olyan, hogy Anti-Valentin nap.

antivalentinnap.jpg

Netről, egy kicsit vicces kép

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövesd a blogot és a Facebook oldalt! "Találkozunk" legközelebb, addig is, legyen szép napod! 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr1217472394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása