Kedvenc zenék #12
2021. május 28. írta: Nightfallivy

Kedvenc zenék #12

Már rég volt ilyen bejegyzés a blogon, szóval éppen ideje, hogy most egy ilyen poszt érkezzen. Ismét öt zeneszám, amik a rock, metál világába viszik az embert. 

1: Trivium - The Heart From Your Hate 

Ennek az együttesnek a neve nem elsőként szerepel ezen a blogon. Ebben a klipben most a tagokat láthatod vöröses színvilágban. (Na jó, az elején fekete-fehér skálában mozog a videó.)

2: DragonForce - Through the Fire and Flames 

Másodikként egy olyan zeneszámot hozok, ami nem mai csirke. Ugyanis a lentebb megnézhető videó a Yt-re 2006 decemberében lett feltöltve.
Ha ezt a számot hallgatom, akkor számomra pörgős, vidám hangulatot hoz el. Talán nem csoda, mert maga az együttes power metál bandaként van számon tartva. Wikipédia hozzádobja a speed metal jelzőt is.
Ha valami élénk zeneszámot keresel, akkor ezt az öt perces klipet ajánlom figyelmedbe. 
(Amúgy meg, animék openingjének is el tudnám ezt a dalt képzelni.)

3: Scherbenwald - Through The Forest 

Ahogyan elindul a szám, az egyszerűen tökéletes. 
Ha tetszik a melodic death metal, érdemes belehallgatnod ebbe a zenébe. Nyilván kevésbé pörgős, mint ezen lista második tagja. 

4: AWS - Még lélegzem 

Negyedikként egy magyar együttes következik.
Viszont jobb, ha tudod, ha esetleg számodra ez a banda ismeretlen: AWS énekese 29 évesen a halálé lett. (Írt erről a gyászhírről a hvg, 24 például.) 

5. Trivium - Until The World Goes Cold 

Most sajnos nem tudok bemutatni öt, metálos/rock zenét, amit nemrég fedeztem fel. Így Trivium-tól hozok még egy számot, amire régebben akadtam rá és vált a kedvencemmé.

Nem tudom, hogy másnak milyen a zenei ízlése, miket szeret, de hogy ha neked most egy új kedvenc zeneszámmal bővült az a bizonyos "kedvenc zenék" lista, már megérte elolvasnod ezt a posztot és belehallgatni a videókba. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövesd a Facebook oldalam, hogy tudd, van-e újdonság a blogon! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr9316575062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása