Májusi gondolatok
2021. május 20. írta: Nightfallivy

Májusi gondolatok

Pünkösd, nyár, májusi napok

Ma csütörtököt írunk és még mindig tavasz évszakban járunk, de a következő hónap már a nyarat fogja jelenteni. 

punkosd_20210520.png

Vasárnap pünkösd, így boltba előtte menj!

Ezen a hétvégén elérkezik a pünkösd. Őszintén szólva, semmit se tudok a pünkösdről, csak annyit, hogy van valami pünkösdi király választás, na meg persze az, hogy húsvéthoz köthető valamilyen szinten.

Akkor hát, itt az ideje a jól ismert Wikipédiát felkeresni ez ügyben, vajon mit ír erről az ünnepről? Például ezeket:

  • keresztény ünnep: Szentlélek kiáradásának az ünnepe;
  • májusfa nemcsak május elsején, hanem pünkösdkor is szóba és felállításra kerülhet.

Igazából, aki se nem gyakorolja a keresztény vallást, se nem tartja meg a népszokásokat, annak mindössze annyit jelent, hogy (nagy eséllyel) ezen a két napon nincs munka, meg persze bolt se. (Jó, lehet van valamiféle üzlet nyitva, de én megszoktam, hogy se ez, se az nincs nyitva. Tehát, ha nincs kenyér, mert el lett felejtve, akkor nem lesz kenyér egészen hétfő estig.)

Anyák és gyerekek vasárnapja

Az anyákat előtérbe helyező ünnep már lecsengett május másodikán, de a gyerekekről szóló nap még hátra van, hiszen ebben az évben május harmincadikára esik ez az alkalom.
A gyerekek minden bizonnyal május utolsó vasárnapját várják, mert ekkor kaphatnak valamilyen meglepetést azért, mert még nem nőttek fel. 
Engem már ez a vasárnap se érint. Már túlnőttem azon a bűvös 18 éven.  Gyerekem még nincs, tehát számára se tudok valami meglepetéssel készülni. 
Jöhet a kérdés, hogy kell-e egyáltalán ajándék amiatt, mert valaki még mondjuk 10 éves? Van rengeteg olyan család, ahol a vajas kenyér megléte is kérdéses, nem pedig az, hogy az új IPhone-t vagy méregdrága farmernadrágot meg tudja-e venni a szülő. Mi a helyzet azokkal a családokkal, ahol a gyerek számára ez is egy újabb, pokoli napot jelent? (Hiszen attól, hogy nekem nem volt részem pokoli gyerekkorban, másnak még sanyarú sorsa lehet gyerekként.)

nyariharmat_20210216.png

Az ajtón belépő nyár

Mivel a tavasz harmadik hónapjában tart jelenleg a naptár, egyértelmű, hogy a nyár hamarosan itt van. A kérdés az, hogy mikor fog elkezdődni valóban és hogyan fog a mindennapok részévé válni? Fokozatosan fordul át nyáriasba az időjárás, vagy berúgja az ajtót és hirtelen támad? 
Továbbra se számít kedvenc időszakomnak az év legmelegebb része. Ennek ellenére sokan szeretik, mert ekkor van a strandszezon, a Balatonra való elutazás, az egész évben várt nyaralás. Most viszont ebbe az egészbe belerondíthat a járvány, meg az elvárt oltási igazolvány. Többen, ennek köszönhetően inkább a jól ismert otthoni légkört választják, miközben kérdezik maguktól: ez az egész mennyi időt fog még elvenni az életünkből? 

Fogyókúra szezon

Amiért a ruhák egyre inkább rövidülnek, így előtérbe kerül a súlyvesztés témaköre is. Hiszen, ahogy egyre melegebb van, egyre könnyebb és kevesebb ruhát kell felkapni. Már nem kell a kabát, ami jól elrejtheti az alakot, nem kell az a második pulóver se. 
Az én életemben is aktuális ez a témakör, no de nem azért, hogy strandon elkerüljem a szégyenkezést, hanem tudom magamról, hogy van azért miből fogyni.
A diétába való belekezdés (és a diéta fenttartása) viszont sokkal több pénzkiadást jelenthet, mint a jól megszokott étrendhez való ragaszkodás. Ha valaki nem cigizik, nem iszik alkoholt, hanem csak tészta-krumpli-rizs hármasság gyakori vendég nála, akkor számára igenis nagyobb kiadást jelent az egészséges életmód. Ha én diétázásba fognék, számomra is nagyobb kiadással járna várhatóan az egész projekt, mint az eddig megszokott étrendem. (Pedig, nálam az asztalra gyakran kerül zöldséggel feldúsított hús.)

tenger_20210504.png

Ismét a bejegyzés vége...

Szóval, a nyár elhozza a kikapcsolódás reményét, de a kőkemény, fogyókúrázás alatti, csoki utáni sóvárgás idejét is elhozhatja. 
Számodra mit jelent a nyár? Van-e terved az elkövetkezendő évszakra, hónapokra? Fogsz-e menni nyaralni és miért (nem)
Ez a bejegyzés ennyi volt, "találkozunk" a következő posztnál. :) 

Ha tetszett ez a blogbejegyzés, akkor kövesd a Facebook oldalam!

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr1116567308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása