Vége a karácsonynak, felkészül: szilveszter
2020. december 30. írta: Nightfallivy

Vége a karácsonynak, felkészül: szilveszter

Véget ért az ajándékdobozokról és ünnepi pompáról híres ünnep. Ki örül ennek, ki búsul. Én személy szerint kicsit szomorú vagyok, hogy az év talán legpompázatosabb napjait magam mögött hagytam. Annyi biztos, hogy halad előre az idő és most éppen a "két ünnep közti napok" ideje van.
A következő alkalom, amikor a megszokott huszonnégy óra különlegesebb lehet, az a szilveszter, meg az újév. 

Ahogy minden más ebben az évben, így az év utolsó napja is másként fog telni, mint ahogy máskor szokott. Talán te is azt hitted, hogy az évet igencsak lesújtó koronavírus elmegy "szabadságra", az ünnepekre való tekintettel. Hát, nem ment. Még mindig itt van, a hírek egy része ebben a témában születik meg még mindig. 

Tűzijáték?

December utolsó huszonnégy órájában rengeteg tekintet fordulna az ég felé, hogy színes durrogtatásokat kémleljen.
2020. Ezennel az ég elsötétült, maximum a csillagokat lehet megfigyelni vagy a felhőket. 

A pirotechnikai termékeket eddig december 28-án este 6 és január 1-jén reggel 6 óra között fel lehetett használni, idén ez tilos lesz. 

- írja a Hvg.hu.
Azonban akik imádják a tűzijátékot, azoknak a cikkben szereplő "frissítés" szó után következő mondat felüdülést hoz:

A kormányrendelet egész pontosan a tűzijátékok közterületi használatát tiltotta meg a december 28-a és január 1-je közötti időszakra.  

Talán marad valami fény a 2020-as év végére. 

Bulizás?

Akit az tölt fel, hogy társasággal vegye körbe magát, ebben az évben most máshogyan kell kielégíteni ezen vágyát. 
A szórakozóhelyeknek ajtaját hiába találod meg. Nagy eséllyel zárva van az összes és ez így lesz egy ideig. Így előtérbe kerülnek a házibulik, bizonyos létszámkorlát mellett. Ha annyira hiányzik az év végi táncolással egybekötött alkoholivás, akkor ez az egyik alternatíva.

Aki viszont eddig is otthon töltötte a napját és az éjszakáját december utolsó huszonnégy órájában, ebben az évben se kell elkönyvelnie változást. Maradhat otthon anélkül, hogy más szóvá tenné és esetleg bulizós helyekre invitálná.

Étkek

Ne felejtsd el a szilveszterkor hagyományos ételeket: lencse, kocsonya, virsli, pogácsa, korhelyleves. Biztos van kedvenced, amit szívesen fogyasztasz. Ha kerülöd a húst, akkor se kell kétségbe esned. Ott a lencsefőzelék, a lencseleves, lencsesaláta és még lehetne sorolni tovább is. 

Fogadalmak

Annak ellenére, hogy esélyes, hogy a 2020 nem a legfényesebb év volt (egyébként emlékszem, az elején még szórakoztak vele: villanyszerelők éve, mert "kettő húsz"), ugyanúgy elérkezik az a nap, amikor az emberek egy része fogadalmat tesz. Talán amikor ott állnak szűk családi körben és egy pohár pezsgővel koccintanak, akkor fogadnak meg valamit saját maguk számára.

Leggyakoribb fogadalmak közé tartozhat a "lefogyok", "egészségesen élek", "leteszem a cigit", leteszem az alkoholt", "elkezdek sportolni".

Rengeteg oldalt találhatsz, amin arról olvashatsz, hogy hogyan ne tegyél le a magadnak tett fogadalomról: apróbb sikerélmények; célkitűzés, hogy miért csinálod.
...és még rengeteg bejegyzés fog megszületni különféle oldalakon ez ügyben, ugyanis ez örökzöld téma. Az új év kezdete magában hordozza azt, hogy valaminek vége van és egy új, tiszta lap kerül szem elé. Talán ezért olyan gyakori tett ilyenkor megfogadni olyan dolgot, ami nagy eséllyel az embert egy boldogabb élet felé viszi. 

Kérdezheted, hogy én mit tanácsolok, hogy ha ki akarsz tartani a fogadalmad mellett? Ezeket:

  • jelöld ki, hogy mi az a cél, amiért küzdeni akarsz;
  • sorold fel, hogy ha eléred a kitűzött célt, mit fog neked adni;
  • gondolkodj azon, hogy milyen lépésekkel tudsz eljutni a végső célig és ezt lehetőleg valahova jegyezd fel, hogy két hónap elteltével is emlékezzél rá;
  • a célhoz vezető úton keresd az apró sikereket, amikkel közelebb vagy az út végéhez.

Persze ezek így klisésnek hangzanak, de ha jobban belegondolsz, látni kell azt, hogy miért küzd az ember. Emellett, hogy ha ez például hat hónapig tart és csak a hatodik hónap végén van valami eredmény, az eléggé lelombozó tud lenni. Ha nincs sikerélmény, a motiváció is megcsappanhat.

Még egy fontos, ami a fogadalomhoz tartozik: olyant tűzzél ki célul, amit el tudsz érni!

Hiába akarsz 2021 év végére luxus villában éldegélni, ahol a mélygarázsban öt-hat sportautó áll, ha jelenlegi fizetésed közelebb van a hatvan ezer forinthoz mint a huszonöt millióhoz és emellett a tartalékod maximum ötvenezer forintig terjed.

Ne akarj egy hónap alatt leadni harminc-negyven kilót, mert nagy eséllyel saját magad éheztetésével se fog sikerülni.

Azt se várd el magadtól, hogy egy év alatt kiolvasol 100-300 vaskos könyvet, hogy ha örülsz, hogy a nap végére van egy óra szabadidőd. 

Talán ez a bejegyzés az utolsó ebben az évben ezen a blogon. Szóval, eljött az ideje annak, hogy mindenkinek boldog, egészséges, jó sikerekben bővelkedő új évet kívánjak.

Szóval: BÚÉK! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr8016363592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása