Kedvenc zenék #9
2020. december 16. írta: Nightfallivy

Kedvenc zenék #9

Újabb kedvencek

Mai nappal folytatódik a "kedvenc zenék" című sorozat. Most ismét öt zeneszámot hoztam el, amikre mostanság leltem rá. Nem kanyarodunk a pop felé, de Mozart zenéi se lesznek ebben a kis felsorolásban.

1: Love and Death - Down

Ez a zeneszám lendületesen indul, utána áttér metálra. Utána érkezik a lágyság, majd újra a zene elején megismert rész.
Mit kell tudni erről az együttesről? Az angol wiki szerint ez a banda bizony a keresztény metál egyik képviselője. Tehát, ha keresztény vagy és gyakorlod is ezt a vallást, már azért is hallgass bele ebbe a számba, maximum tovább pörgetsz. Egyébként a másik megnevezése ennek a műfajnak: fehér metál... és nem, nem rasszizmusról van itt szó, hanem arról, hogy a fehér a fekete ellentéte, így innen a név.

2: Gorija - Another World 

Noha másodikként szerepel a listában, ebből az ötös fogatból ez a dal viszi a prímet.
Ha a zenéhez társított képi világot nézzük, akkor eléggé sokszínűre sikeredett a színvilág. Érdemes megnézni a klippet, nemcsak meghallgatni a zenét. Sci-fi rajongóknak pedig kötelező. Igazából ettől a bandától nem ez az első zeneszám, ami kedvencé vált, de mégis először szerepel ez a név a blogomon.
Gorija-tól még van minimum két dal, ami tetszik. Majd talán a következő "kedvenc zenék" listában mutatom meg azokat a számokat is.

3: Bad Wolves - Killing Me Slowly

Harmadik dallal egy újabb együttest hoztam nektek. Bad Wolves 2017ben alakult és Wikipédia szerint heavy metál műfajban ténykedik.

4: Korn - Can You Hear Me

Ha lassúbb dallamokat szereted, akkor ez a zeneszám talán a kedvencedé válik. Ez az együttes is először szerepel ezen blog felületén, annak ellenére, hogy tőlük nem ez az egyetlen egy dal, ami elnyerte tetszésem. Egyébként a Korn 2000 előtt alakult, egész pontosan 1993-ban és nu metál stílusban készülnek a zeneszámok. 

5: Wage War - Grave

Elérkeztünk a mai lista utolsó résztvevőjéhez. Mennyire bírod a metalcore-t? Ugyanis a Wage War ebbe a stílusba lett besorolva az angol Wiki által. (A melodic metalcore, hardcore punk, melodic hardcore mellett.)
Az Allmusic nevű oldal viszont a metalcore mellett alternatív metál és a heavy metál jelzőket teszi ezen banda neve mellé.
Keresgélés közben találtam meg azt az oldalt, ami a 2021-es koncertjükről ír. Ha minden igaz, akkor 2021 június 14-én Berlinben fognak fellépni.  

...És amiért elérkeztünk az ötödikhez ebben a listában, így a bejegyzésnek a végéhez jutottunk el.
Nektek melyik együttes neve volt már ismerős? Melyik dal nyerte el a tetszéseteket? 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövesd a Facebook oldalam! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr1616346626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása