4 Bounty jöhet?
2020. december 09. írta: Nightfallivy

4 Bounty jöhet?

Mikor mindenhonnan kapjuk a koronavírusos híreket és kijelentik, hogy bizony január tizenegyedikéig maradnak az intézkedések, akkor elgondolkodhatunk azon, hogy vajon hogyan lehetne ezt az egészet elfeledni? Mivel lehetne foglalkozni, mit lehetne olvasni, ami meg se említi a jelenlegi helyzetet?

Most olyan témát hoztam nektek, aminek köze sincs az egész koronavírusos, kórházas világhoz. 

A napokban szembejött egy cikk, ami arról szólt, hogy többen egy konkrét, csokis, adventi kalendáriummal nem elégedettek. Röviden és tömören:

  • Nagy-Britanniáról van szó;
  • egymás utáni négy napon ugyanúgy Bounty csoki a meglepetés;
  • a kókuszos édességnek többen nem örültek.

Ha kicsit megállunk és elgondolkodunk a történteken, több kérdést fel lehet tenni ezzel a hírrel kapcsolatban.

1: Miért vesznek olyan élelmiszert az emberek, aminél fennáll annak veszélye, hogy nem fognak örülni neki?

Ha én annyira utálok egy bizonyos csokit, akkor én nem vennék olyan terméket, aminél előfordulhat az a bizonyos édesség. Igaz, nekem jöhet a Bounty, a MilkyWay, a fehér csoki, a töltött csoki, a mentolos csoki... (hasonlóan Gombóc Artúrhoz), maximum nem nagyon fog ízleni. Ennyi. 

Nyilván mindenki tud mondani kedvenc édességet, de lehet, hogy pont ki nem állhatja az összest. Azonban, aki például csak és kizárólag a mentolos vagy a keserű csokit szereti, az nem fog saját magának venni olyan adventi kalendáriumot, ahol meglepetésként az általa nem kedvelt termékek kapnak helyet... kivéve, ha direkt azért veszi, hogy ezzel mondjuk egy kihívást teljesítsen. 

2: Mi értelme van kidobálni a vásárolt ételt, akkor is, ha az "csak" csoki?

Ez a kérdés szorosan kapcsolódik az előző ponthoz. Hiszen, ebben a kalendáriumban minimum négyszer van olyan édesség, ami nem lesz elfogyasztva. 
... és ha nem lesz elfogyasztva, akkor előbb-utóbb megromlik. Nyilván nem fogják tárolgatni a konyhában, de még a hálószobában se. Tehát, ebből következik, hogy kukába dobják vagy esetleg a wc-n lehúzzák. 

Igen, jól olvastad. Valahol inkább lehúzták a wc-n a Bounty-t, 2018ban. Ugyanis 2018ban se nyerte el (ismét) az angolok szimpátiáját az, hogy a kalendáriumba kókuszos nasi került. Erre a linkre kattintva elolvashatjátok a két évvel ezelőtti cikket. 

Nem vagyok tökéletes, de számomra evidens, hogy magamnak olyan ételt nem veszek meg, nem rendelek meg, ami nem kell. Például, ha én eldönteném, hogy jövő héttől házhoz hozatok ebédet, akkor például kihagynám a spenótlevest, mert számomra az nem éppen finom. Ha pizzát rendelnék, akkor kihagynám a "tenger gyümölcsei" feltétet, hiszen feltehetőleg nem ízlene nekem. 

Ha mégis arra vetemednék, hogy olyan ételt vásároljak meg, amiről tudom, hogy utálom és kukában köt ki, akkor sajnálnám kidobni, kiönteni a lefolyóba/wc-be. Ugyanis attól, hogy én eltolnám magamtól a spenótlevest, más több tányérral megenne belőle, mert az a kedvence. Más meg azért enné meg, mert az is telíti a gyomrot és energiát ad és még szikkadt kenyér sincs neki otthon.

... De lehet, azért gondolkodom így, mert nem ott élek az angolok közt? :D  

3: Ezen kell hőbörögni?

Az, hogy a Bounty csoki többeknél kiverte a biztosítékot, egy problémát is jelez. Azonban ez a gond eltörpül az olyanok mellett, mint a ki nem fizetett számlák, a 12 fokos szobahőmérséklet, az utolsó tíz ezer forint esete hónap végén. 
Azonban, talán még mindig jobb egy ilyen ügyön kattogni, mint egy sokkal komolyabb témán, ami ráadásul megváltoztathatatlan.

Vannak, akikhez ha odamennének ezzel a gonddal, ezek közül kapna meg válaszként minimum egyet:

  • örülj ennek is;
  • ez legyen legnagyobb problémád az életben;
  • jó dolgodban nem tudsz mit csinálni?;
  • elkényeztetett vagy, másnak ennyi se jut;
  • ha annyira nem kell, add nekem.

4: Hogy nem lehet szeretni a Bounty-t? 

Ezt a kérdést leginkább akkor hangzik el, hogy ha éppen a kedvenc csokink a kérdésben jelzett típus. Hát, igen. Számunkra elképzelhetetlen lehet, hogy a mi kedvencüket más teljes szívvel gyűlölje. 

Az is nehezen elképzelhető, hogy létezik olyan személy, aki a tejbegrízt ki nem állhatja. Pedig van ilyen személy... és ezek szerint van olyan egyén is, aki a csokiba mártott kókuszos tölteléket a klotyón húzza le.

Nálatok kiverné a biztosítékot, hogy ha Bounty lenne abban a bizonyos kalendáriumban? Melyik csokis édesség az, amit még boltban is legszívesebben messziről elkerülnétek?

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr9616325824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása