Vége van a nyárnak, eljött az iskola
2020. augusztus 31. írta: Nightfallivy

Vége van a nyárnak, eljött az iskola

Augusztus utolsó napja érkezik el. Nyilván, aki nem érintett az iskolakezdésben se így, se úgy, számára ugyanolyan nap lesz, mint a többi... vagy egy kicsit rosszabb, hisz augusztus utolsó huszonnégy órája bizony hétfő. 

Aztán elérkezik a kedd. Ezzel együtt elkezdődik a szeptember.

Kérdés, hogy ki mennyire várja az elkövetkezendő heteket, az viszont biztos, hogy ez a félév, év is a koronavírus árnyékában fog telni. Hiszen mit látunk, olvasunk, például a különféle híroldalakon? Mit tapasztalunk, miket kérnek az iskolában a gyerekektől? Mindez mellett aggódhatunk, meddig is tart a fizikai részvétellel megtartott oktatás.

A maszk továbbra is egy megosztó tárgy az emberek körében, így a tanulók közt is. Amiért nem egyeznek a vélemények, így konfliktusok keletkezhetnek. Van, ahol kiadtak körlevelet, üzenetet, amiben szerepelnek különféle intézkedések, amik a járvány megelőzése, vírus terjedésének elkerülése érdekében hoztak meg. Vajon ezeket a szabályokat mennyire fogják komolyan venni? Nyilván lesznek olyan személyek, akik ellenkezni fognak és lesznek egymásnak esések, legalábbis szóban.

A maszkkal együtt ott lebeg a fejünk felett annak veszélye is, hogy egyszer csak ott "fent" eldöntik, hogy bizony egy bizonyos naptól kezdve ismételten digitális oktatásban kell részesíteni a tanulókat. A digitális oktatáshoz pedig mi kell? Internet hozzáférés. Azonban hiába van net, ha áram nincs, vagy ha számítógép (vagy egyéb eszköz, mint például tablet) nincs. 
Lehet persze azzal jönni, hogy már 2020-ban élünk, nem pedig középkorban. Azonban bármilyen hihetetlen néhány személynek, mindig léteznek olyan háztartások, ahol az áramellátás, internet hozzáférhetőség igenis gondot jelent. Esélyes, hogy nincs az ismerőseink körében ilyen család, de attól még a létüket ne tekintsük hazugságnak, mendemondának. 

Amiért elbúcsúzhatunk a nyártól, azzal együtt elköszön tőlünk a hőség is. Személy szerint ennek örülök, de úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül. Hamarosan a falevek megsárgulva, bepirosodva hullnak majd le a földre. Ezzel együtt előkerülnek a szekrény mélyéről a kesztyűk, sapkák, sálak.

Napról napra talán egyre inkább kérdezgetjük magunktól és a hozzánk közel álló személyektől, hogy ez az egész vajon meddig fog tartani? Meddig akarják elhúzni az egész járványt? Mi van, ha még mindig az első hullámban úszunk, nem pedig a második hullám időszaka vette kezdetét? 

... és a karácsony? Hogyan fognak ünnepelni a családtagok? Esetleg ennyire ne szaladjunk előre az időben?

Rengeteg kérdés születik meg a fejekben, rengeteg kétely merül fel. Több tucat dolog miatt aggódhat az egyszerű, halandó ember. Ez az aggódás pedig meghozza a stresszt is, amiről úgy tartják, hogy tartós jelenléte káros. Azonban ki foglalkozik azzal, hogy mi a káros, mi veszélyes az egészségre, ha egyáltalán, örülni kell annak is, hogy az akciós hús került asztalra a zsíros kenyér helyett? 

"Majd csak lesz valahogy!" - hangzik többek szájából minden bizonnyal. Napokban olvastam egy tanácsot. Valahogy így szól: ha nem tudsz rajta változtatni, ne idegeskedj miatta! Talán ez valóban így van. Hiszen, hiába húzzuk fel magunkat azon, hogy még mindig kötelező a maszk vagy lehet, csak egy hétig jár a gyerek suliba, nem tehetünk ellene semmit se. Hiszen rajtunk kivűl álló személyek hozzák meg a döntéseket, hogy meddig tartson az iskola és mikor váltson át a tanítás digitálisba és azt is ott "fent" határozzák meg, meddig legyen érvényes egy intézkedés. 

... és végezetül, annak ellenére, hogy bizonytalanság eléggé főszerepet kap, mindenkinek jó egészséget, az érintetteknek jó iskolakezdést kívánok! 

Ha tetszett, akkor kövess Facebook oldalon, ahol értesülhetsz az új posztokról. :)  

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr6116183182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása