5 dolog, ami jó, ha van a (ruha)szekrényedben
2020. augusztus 26. írta: Nightfallivy

5 dolog, ami jó, ha van a (ruha)szekrényedben

Most egy olyan bejegyzéssel érkezem, ami segíthet nektek abban, hogy eldöntsétek, mik lehetnek azok a dolgok, amik jó, ha vannak a szekrényben. Az életemben az elmúlt hetekben, napokban adódott olyan alkalom, ami rávilágított arra, hogy bizony léteznek alapdarabok, amiket jó, ha nem akkor kell beszerezni, amikor éppen szükség van rájuk. 

1: Esernyő/esőkabát

Ideális, ha minimum egy van otthon vagy esernyőből vagy esőkabátból. Nyilván, ha valaki biciklivel közlekedik, akkor nem sok hasznát látja annak, hogy az egyik keze foglalt legyen, így számára az esőköpeny ajánlott. 
Ha még nincs otthon, vagy éppen a legutóbbi vihar miatt dobtad ki a legközelebbi kukába az eltört esernyődet, célszerű beszerezni minimum egyet, hogy szükség esetén előkapható legyen. 
Persze, a különféle boltokban lehetséges, hogy lehet vásárolni esőtől védő ruhadarabot vagy tárgyat, de nem biztos, hogy mindig ez a legmegfelelőbb megoldás. 

2: Fehér zokni

Lehet, hogy valaki nem preferálja a legvilágosabb színben pompázó zoknit, azonban elvárás lehet ez a ruhadarab akkor, amikor például egészségügyben kell részt vennünk dolgozóként vagy diákként, esetleg valamilyen ünnepségen indokolt megjelennünk. Nyilván, ha harisnyát viselünk, akkor nem feltétlen veszünk fel bármit még a lábunkra a cipő alá.
Azonban úgy gondolom, jó, ha van, mondjuk 5 darab, hogy egy teljes munkahetet szükség esetén végig tudjunk vinni tiszta lábravalóval. (Persze, aki hetente többször beindítja a mosógépet, az akár eggyel is számolhat.)

3: Vizet (egy ideig) nem áteresztő cipő

Lehet akárhány topánkánk, papucsunk, szandálunk, eső bármikor jöhet. Nem biztos, hogy szerencsés lyukacsos lábbelit felvenni, hogy ha látjuk, hogy szürke felhők gyűlnek az égen, esetleg már zuhog. 
Igazából ehhez nem sok hozzáfűznivaló van. Nyilván nem kellemes érzés az átázó zokni és annak viselése.

4: Elegáns blúz/ing

Mindig adódhat olyan alkalom az életünkben, amikor például egy fekete póló, rajta citromsárga mintával nem bizonyul elégséges öltözetnek. Egy elegánsabb blúz/felső soha nem lehet hátrány, ha van a ruháink közül. Maximum az jelenthet a későbbiekben gondot, hogy vasalást igényel a ruhadarab.

5: Sötét színű nadrág ünnepi alkalmakhoz

Ha már említettem az előző pontban az elegáns felsőt, akkor jár hozzá az elegáns szoknya, nadrág is. Legegyszerűbb talán egy fekete színűt vásárolni, de nyilván jó lehet még a világoskék árnyalatban pompázó is. 

+ Testszínű/fehér melltartó vagy nyakkendő

Nőként elsősorban az elsőt, férfiaknak pedig az utóbbit hozom fel tanácsként. (Persze, itt lehet kavarodás, de a nagy többségnek a nemi identitása megegyezik a biológiai nemével.)
Rengeteg melltartóval rendelkezhetünk, talán soha nem lehet belőle elég. Viszont, ha olyan helyre kerülünk, hiába van csodás, fekete-lila csipkés darabunk, ha pont, egy fehér blúz viselése az elvárás a munkahelyen. 
Nyakkendő pedig férfiaknak lehet elvárt az öltözködés során. Szerintem egy szolidabb csíkos/egyszínű darabbal nem nagyon lőhetünk mellé.

Nos, ezeket hoztam nektek, amik ha vannak otthon, nagy eséllyel nem okoz majd gondot, hogy ha éppen szakad az eső vagy egyik napról a másikra "ünneplősen" kell megjelenni.
Remélem, segítettem ezzel a poszttal és hasznosnak bizonyult számotokra. :)

Ha tetszett, akkor kövess Facebook oldalon, ahol értesülhetsz az új posztokról. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr516178124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása