A(z új) Facebook külső
2020. augusztus 23. írta: Nightfallivy

A(z új) Facebook külső

Tudom, mostanság nem úgy érkeztek a posztok, ahogy azoknak érkezniük kellett volna. Azonban próbálok visszatérni a régi kerékvágásba. Reméljük, hogy sikerül. :) 

...és most, miután ezt leírtam, térjünk át a mostani bejegyzés témájára. Ez pedig nem más, mint a Facebook, szeptembertől kötelezővé váló új külsője.
Erről például itt és itt olvashattok. Minden bizonnyal már ismerős nektek az új küllem. Talán örültetek is neki, hogy kihoztak egy friss, ropogós dizájnt. Azonban lehet, hogy idegesít titeket.

Kérdezhetné mindenki, hogy mégis, ha kötelező lesz az új forma, mégis, miért állnak ellent az emberek egy része? Gondolom azért, mert többen megszokták a kék sávot és számukra szimpatikusabb a klasszikus megjelenés. Még okként felhozható az is, hogy a szeptemberben már elkerülhetetlen arculat bizony hajaz a mobilos kinézetre.

Amikor én is megláttam, hogy hogyan is néz ki a világos vagy a sötét téma, máris kerestem a menüpontot, amivel vissza lehet váltani a régebbi változatra. Szembetűnő volt, hogy az újfajta arculat olyan, mintha nem is gépen nézném a Facebook-ot, hanem telefonról. (Nem mintha, telefonról mostanság fellépnék Fb-re, de a különféle elemek mobilos verzióra emlékeztetnek.) Később jutott tudomásomra, hogy nemcsak számomra tűnik úgy, mintha hasonlítana az okostelefonon megszokott dizájnra. (Például ezen az oldalon említik ezt a jelenséget.)

Igazából lényegtelen, hogy valaki honnan lép fel Fb-re, vagy honnan nem lép fel. Lehet gyűlölni a telefonokat, lehet éljenezni a használatukat. Lehet elfordulni a letisztult, ikonos kinézettől, lehet kiabálni, hogy ezzel butának nézik az embert. (Hol a szöveg? Sehol. Ikon van helyette.) Lehet ebbe belelátni, hogy "azt akarják, minél kevesebbet olvassunk" vagy azt, hogy "arra akarnak utalni, használjunk telefont", lényegtelen.
Ugyanis ahogy eljön a szeptember elseje, azzal együtt eljön egy új korszak a Facebook-külsőt illetően. Megkapjuk az új dizájnt és alapvetően nem lesz visszaút.

Ha elvonatkoztatunk az Fb-től, feltehetjük a kérdést, hogy hol adódnak olyan helyzetek, amik számunkra nem tetszenek, nem megfelelőek, mégis, "akkor is lenyomják a torkunkon". Vannak, amik kevésbé fájnak, esetleg nem is érintenek, vannak, amik viszont fájóan érintik az embert. Az ilyen helyzetek egy részére lehet könnyedén legyinteni és tovább sétálni, viszont más szituációknál meg kell állnunk. Például, ha reggel derül ki, hogy bizony, még négy órát rá kell húzni a munkában, a megszokott nyolc órára, akkor nem biztos, hogy az a szerencsés, ha ellenállunk. Ehhez képest az, hogy az Fb milyen új külsőt kap, teljesen eltörpülő tényező.

Nektek mennyire tetszik az új, Facebook külső? Telefonról vagy számítógépről léptek fel szívesebben?  

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr6316173464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása