Hétköznapok a koronavírus árnyékában
2020. április 30. írta: Nightfallivy

Hétköznapok a koronavírus árnyékában

Már jó pár hete jelen van az életünkben a koronavírus. Már megszokott látvány a maszk, a kesztyű, az otthonmaradásra buzdító szövegelés. Azzal, hogy már májust fogunk írni, mindez nem változik. 

forrás

Anyák napja
A május magával hozza azt, hogy családokban az anyák kiemelt napot "kapnak". Virág, csokoládé, felköszöntés, versmondás és még ki tudja, milyen ajándék kerül átadásra.
Igaz, nálunk május legelső vasárnapjára esik ez az ünnep, máshol például második vasárnapra esik. Megint máshol talán nem is a tavasz utolsó hónapjában tartják meg.
Aki bővebben szeretne olvasni erről, például erre a linkre kattintva megteheti. 

Tesztelések
...és akkor a sort folytassuk egy kevésbé vidám dologgal. Ez pedig a tesztelés. Miről is van szó? Igen, a "17 ezres" tesztelésről. A lényeg annyi, hogy négy egyetem úgymond összeállt, hogy több lakost koronavírus kapcsán leteszteljenek. Egy egyszerű ember számára annyi a lényeg, hogy ki lett választva több, mint 17 ezer fő, aki 14 évnél idősebb és magánháztartásban él. 
Nyilván van, aki szeretne ebbe a körbe bekerülni, van viszont olyan, aki nem. Ha kapunk egy telefonhívást és nem szeretnénk részt venni ebben az egészben, akkor "lemondhatjuk"... legalábbis így tudom, a 24.hu oldalon megjelent cikk alapján. Arról viszont nincs egy mondat se a cikkben, hogy a tesztelés mivel is járhat, milyen előkészületeket igényelnek.
Mire is gondolok? Arra, hogy ezen a garatváladék vétel előtt nem lehet inni, nemhogy enni, sőt, még a fogmosást és szájöblítést is hanyagolni kell. Ezt az állítást ebből a cikkből veszem. Tehát, ha valaki ilyen tesztre indul, ne érje váratlanul, ha ilyen feltételeket kell teljesíteni, vagyis ilyen előkészületeket kell megtennie. 

Nagyobb rendezvény? Ugyan már, felejtsd el ezen a nyáron!
Lehet úgy is írni, hogy a koronavírus elvette a nyáron megtartott Sziget Fesztivált és a többi olyan rendezvényt, ahol minimum 500 fő jelen van egyszerre. Ez nem légből kapott, nem pánikkeltés és rémhír terjesztés, hanem például itt vagy itt olvashatunk róla. Lényeg, hogy augusztus közepéig (15.-e) lemondhatunk az 500 főnél nagyobb tömeget szórakoztató fesztiválokról, rendezvényekről. 
Ez a hír van, akit lesújt, van, akit nem. Én az utóbbiak táborába tartozom, de nem kárörvendő mosollyal veszem tudomásul a szigorítást. Azonban, ha a szórakozáson túl nézzük a dolgot, észrevesszük, hogy ez bizony egyúttal azt is jelenti, hogy többen bevételtől esnek el ezáltal. Persze lehet reménykedni, hogy majd későbbi időpontra kerülnek a különféle rendezvények, hiszen a remény hal meg utoljára, szokták mondani. 

Érettségi
Amiért eljött a május, eljött az érettségi ideje is. Igaz, hogy ez a megmérettetés negyedikén kezdődik, annak ellenére, hogy a koronavírus tetőzését előző napra mondják. Erről (is) olvashatunk mondjuk itt
Mindez lényegtelen azoknak, akik számára az érettségit kötelező most letenni. (Mondjuk azért, mert tovább mennének főiskolára, egyetemre.) Nekik, ha nem halasztják el ezt az egészet, menni kell. Ha buszra szállva, maszkban állva, akkor úgy. 
Aki középiskolás éveinek a fináléjába ért, szíve joga és saját felelőssége, hogy hogyan dönt: megy, vagy nem megy. 
Mindenesetre, aki vállalkozik arra, hogy tudásáról számot adjon matek, irodalom-nyelvtan és a több más tantárgyból, annak sok sikert és sok szerencsét kívánok. 

Nos, ennyi lettem volna most. Mindenkinek a lehető legjobbakat és találkozunk legközelebb, a következő blogbejegyzésnél. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr5915651658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása