Jön a tavasz
2020. február 23. írta: Nightfallivy

Jön a tavasz

Tagadhatatlanul már február vége felé közeledünk, ami egyértelművé teszi, hogy bizony hamarosan búcsút inthetünk a télnek, helyére lép a tavasz. Lehet szeretni, nem szeretni, de ez a helyzet.

forrás

A boltokban már húsvéti dolgok jelentek meg, bizonyos turkálókban 50 százalékos kedvezménnyel vihetőek el a ruhák. Hamarosan nőnap, amikor a virágárusok nagyobb forgalmat bonyolíthatnak le. (Igaz, ugyanez van február 14.-én is, de ez más kérdés.)
Ha az időjárást nézzük, arra annyira nem adhatunk: elmúlt napok egyikén még havas eső volt az ország bizonyos területein, de máskor, ha kinézünk az ablakon, felhőtlen eget láthatunk. 

Hamarosan az emberek egy része bicikli nyeregre vagy robogó/motor ülésre pattan. Eljött a kirándulások időszaka is, na meg persze, a kerti munkák ideje. Többen a kint létet választják üres perceikben, így, aki emberkerülő (mert fóbiája van és társai) azt nyugtázhatja, hogy eddig nullához közelítő lélekszámmal találkozott az utcákon, de most már ez a szám határozottan megnőtt.

...és hogy én, várom-e? Lényegtelen, hogy szeretem-e a tavaszt vagy sem, megállíthatatlanul közeledik. Az is vitathatatlan tény, hogy többen a tavasz és/vagy a nyár mellett teszik le a voksukat, nem pedig a tél-ősz mellett. Nekem is van ismerősöm, aki nem szereti a borongós, hideg időt és ennek többször hangot is ad. Vegyük elő kérdésként ezt a témát: itt. Noha nem tőlem származik ez a kérdés, megnézhetjük, mit is válaszoltak az emberek? Esetleg nézzünk egy másikat? Jó, rendben: itt a másik.
Itt próbáltam strigulázni, hogy vajon, melyik a kedvenc évszak? Volt, aki nem egy évszakot jelölt meg, más valakinek meg "nincs". Azonban a legkevesebb szavazatot a tél kapta, utána a nyár. Azonban, hogy ne érje a szó a ház elejét, szavazások is léteznek a világon. Mondjuk ez
Itt egyértelmű, hogy mely időszakok dominálnak. Ezzel a szavazás-eredménnyel támasztható alá az, ami talán köztudatban van: az ember leginkább a tavaszt-nyarat kedveli.

Olyan, mintha egy teremben lennénk, ahol az emberek szinte hegyén-hátán állnak egymáson. Szavazásra kerül a sor. Sokan felemelik a kezüket, mert a feltett kérdésben egyet értenek. Így, a többségi igenlés miatt a kérdésben szereplő dolgot véghezviszik... és azok, akik nem nyújtották fel a kezüket, szájbiggyesztéssel veszik tudomásul, hogy akaratukkal nem egyező helyzet következik majd. Ez a helyzet a tavasz esetén is. Annak, aki nem szereti (esetleg utálja) ezt az évszakot, esetleg visszavágyik a tél jeges-havas világába, elégedetlenül veheti tudomásul: a télnek közel a vége.

Napokban láttam virágzó hóvirágot. Ez is jelzi azt, hogy a karácsony, hóember időszakja elkezdte szedni a sátorfáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr2515487244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása