Kedvenc zenék #29
2023. szeptember 18. írta: Nightfallivy

Kedvenc zenék #29

Mostanság ismét nem jelentkezem olyan gyakorisággal itt a blogon, amilyen rendszerességgel szeretnék. Nem tudom, hogy ez meddig fog így tartani. Blogötletek vannak, lenne miről írni... csak a megvalósítás késik.
Most ismét zenei ajánlót hoztam nektek, fogadjátok szeretettel!

1: Metallica: Turn the Page

Hangulatot teremt és a dallam, a gitár a nosztalgia érzetét kelti bennem. Nem mai darab ez a dal egyébként, hisz a Youtube-ra 11 évvel ezelőtt lett feltöltve. 
Maga a film, ami a zene alatt megy, több olyan jelenetet mutat, ami megragadta a figyelmem. (Például, amikor a kislány kezdi magát sminkelni a tükör előtt, vagy amikor az anyuka ágyba teszi a kislányt, utána meg indul az éjszakába.)

2: Guns N' Roses - November Rain

Ennek az együttes neve még nem szerepelt ezen a blogon és talán nem is nagyon fog. Hallgattam tőlük több számot, de eddig csak ez az egy szám tetszik tőlük. 
Az, ahogyan a zongorával indul a darab, bejövős. Az, hogy a zenekar kap egy komolyzenei kíséretet, külön rádob az egészre.

3: Pink Floyd - Learning To Fly

Pink Floyd is egy olyan banda, amitől itt nem találhattatok egyetlen egy számot se meg. Alapvetően én nem hallgattam régi, klasszikus rock világában alkotó bandákat (itt Megadeth-re, Metallica-ra gondolok például), csak mostanság kezdtem el.
Pink Floyd olyan banda, amit napokban fedeztem fel, a Guns N' Roses-el együtt. Névről ismerősek voltak, aztán ennyi. Most már persze másabb a helyzet. 

4: Pink Floyd: High Hopes  

A High Hopes szomorúbb hangulatot ad, emellett nem is túl gyors szám. Templomharangot (vagy ahhoz hasonló hangszert) se minden zenében lehet hallani. 

5: Slayer - Seasons In The Abyss 

Slayer se olyan stílusban alkot legtöbbször, ami nekem nagyon kedvenc lenne. Talán ez az egyetlen, ami tetszik tőlük, a gitár miatt.

...És ezzel a bejegyzés végére értünk. "Találkozunk" a legközelebbi posztnál, addig is, hallgassatok sok zenét! 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr218216495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása