Júliusi gondolatok
2021. július 22. írta: Nightfallivy

Júliusi gondolatok

Ezekben a hetekben eléggé eltűntem. Nincs mit szépíteni, egyszerűen nemrég egy olyan korszak jött el az életemben, amikor családi probléma ütötte fel a fejét, emellett munka terén se volt fenékig tejfel az élet és úgy néz ki, egy jó ideig még a nem túl kellemes helyzetek, problémák életem részét fogják képezni.
Persze számtalanszor gondoltam erre a blogra, de mégse jutottam el odáig, hogy friss poszttal jelentkezzem.

vizalattiko_20210504.png

Nyár van...

Több, mint egy hónapja tart a nyár, sokak kedvenc évszaka. Ez az időszak magával hozza a jégesőket is. Bármelyik fülledt, meleg nap meghozhatja a jeges kopogást a tetőkön. Ahol jelenleg lakom, az a város se maradhatott ki ebből a kevésbé szerencsés időjárási jelenségből. 

A nyár továbbra se a kedvenc évszakom, pedig most már esélyes, hogy a tavaszt is, meg az őszt is el kell felejteni, szóval marad két évszak, ezek közül egyik a nyár.
Emellett az a veszély is fent áll, hogy az embereknek meg kell barátkozniuk a hőhullámokkal, amit nem mindenki szervezete tud megfelelően tolerálni.

Oltást mindenkinek?

Egy ideig az éttermekben nem ülhettek le olyan személyek, akik nem rendelkeztek azzal a bizonyos védettségi igazolvánnyal. Emellett moziba se mehettek, meg egy sor másik helyen nem költhették el a pénzüket, mert nem tették szabaddá a felkarjukat, hogy megkaphassák az oltást. 
Most azok, akik nem oltották magukat be akármilyen okból kifolyólag, szabadabban mozoghatnak, mint pár hónappal ezelőtt.
Viszont arra is van esély, hogy előbb-utóbb kötelező lesz az oltás felvétele. Elég megnézni az egészségügyben dolgozó emberek helyzetét. Akik továbbra is ellenkeznek, felmondhatnak és kereshetnek másik ágazatban munkát, mert az eü-ben nem lesz helyük.
Néhány cikk, hogy ha erről a témáról bővebben olvasnál:

Lehet, egy év múlva ugyanekkor, már nem is lesz kérdés, hogy ki melyik oldalon foglal állást, mert mindenkire rá lesz kényszerítve: oltassa be magát. (Talán azok lesznek kivételek, akik valamilyen betegség, állapot miatt nem részesülhetnek az efféle védekezésben.)

szivarvany_w_20210216.png

Meleg, nem meleg

Mostanság a "ki kihez vonzódik" kérdés is pellengére lett állítva.
... és igazából addig örüljön az ember, ameddig az ellenkező nembe szerelmes, az ellenkező nemmel képzeli el a családalapítást, a házasságot. Hiszen jelenleg csak ez a felállás az elfogadott, a támogatott. 
Én nem tartozom azon személyek közé, akik saját nemükhöz vonzódnak. Viszont el tudom képzelni, milyen is lehet az ilyen személyeknek felnőni.
Először is, a családjában minden bizonnyal azt látja, hogy van egy anya, van egy apa. Aztán ott van az általános iskola, ahol szintén azt látja, hogy az a normális, hogy ha valaki heteró. Nem is lehet kérdés, hogy az első csók az ellenkező nemű emberrel történt meg, nem?
Aztán jön a középiskola, majd utána a munka és/vagy a további tanulás. 
Aztán ott van a szülői részről a kérdés: mikor lesz már valakid? Nem akarsz gyereket? Mikor házasodsz? 
Ha pedig valakiről tudják a szülők, hogy még nem volt senkivel se, pedig már "benne van" a korban, jöhet az a bizonyos kérdés, miközben a kérdésfeltevő hátrahőköl fizikailag (ezzel kifejezve undorát): csak nem a saját nemedhez vonzódsz? 
Akinél megkérdőjelezik a heteró beállítódottságát (mert nem az, vagy mert nem "bizonyította" még), az a személy számtalan megjegyzést, esetleg bántást kaphat emiatt.  

Végszóként

Nem tudom, hogy a következő poszt mikor fog jönni. Ígérni pedig nem akarok, hogy ha nem biztos annak betartása. 
Addig is, ameddig jön a következő bejegyzés, minden egyes napban keressétek azt, ami miatt érdemes volt felkelnetek az ágyból. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr8216634768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása