Kedvenc zenék #5
2020. szeptember 06. írta: Nightfallivy

Kedvenc zenék #5

Mostanság felfedezett zenék

Rég volt olyan poszt, ami zenéről szól. Nos, íme, hoztam 5 számot, amiket még korábban fedeztem fel. Nem kell aggódni, nem fogunk rózsaszín cukormázban úszkálni. :D 

1: ALCEST - Sapphire

Ha minden igaz, ez a banda is először szerepel ezen a blogon. Zenei stílusuk metál (poszt-metál, poszt-black metál) és shoegazing, blackgaze műfajba sorolható. Wikipédián is szerepelnek, tehát aki többet akar róluk megtudni, például megteheti Wikin is. 

2: TRIPTYKON - Aurorae

Ehhez tartozó klipet szürke színvilág uralja. Talán nem véletlenül. Ha megnézzük a lógójukat, láthatunk benne fordított keresztet, ez nyilván irányt mutat, hogy milyen zenei stílust ne várjunk tőlük. (Nem hiszem, hogy például pop zenekaroknál lenne fordított kereszt, de cáfoljatok meg, ha nem így van.)

3: DRACONIAN - Lustrous Heart

Kellemesen indul a zene, amolyan elgondolkodóan, elmerengően. Később csatlakozik a torzított gitár, majd a hörgés. Azonban a borongós hörgést enyhíti a felcsendülő női hang.

4: SOJOURNER - The Deluge

Hét percnél hosszabb zenéről van szó, egy olyan együttestől, amitől még nem mutattam számot. Hörgés itt is fellelhető, de nem hallható minden egyes pillanatban.

5: DRACONIAN - The Last Hour of Ancient Sunlight

Ebben a bejegyzésben ötödik kedvencként egy olyan együttestől hozok zeneszámot, amitől már hoztam. Nincs mit tenni, a klip ellenére tetszik ez is.

Most ennyi lett volna a bejegyzésem. Remélem, találtatok minimum egy olyan számot, ami kedvenceteké vált. :) 

Ha tetszett ez a poszt, akkor kövessétek Facebook oldalamat, hogy megtudjátok, milyen új tartalmak kerültek ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr1616192068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása