Ősz eleji gondolatok
2020. szeptember 02. írta: Nightfallivy

Ősz eleji gondolatok

Iskolakezdés, szubkultúra, koronavírus

Kedden, mivel beköszöntött az ősz, már reggel látszódott az utakon a torlódások. Buszon ülve hallottam, amint nem egyszer megjegyzik, hogy milyen sok autó áll egymás után. 

Igen, elkezdődött az iskola. Később, miután hazafele indultam, akkor buszra szállva is látszódott, hogy egy kicsit többen állnak a tömegközlekedési eszközön, mint mondjuk egy héttel ezelőtt. Persze, aki elég szőrszálhasogató szeretne lenni, akkor megkérdezi: hogyan tartják be a másfél méteres távolságot? Sehogy. Talán a tömegközlekedésben részt vevő utasok örülnek annak, hogy az adott jármű időben érkezik az adott buszmegállóba, onnan balesetmentesen el tud jutni a leszállóhelyig és már nem vagy kevésbé számít, hogy mennyire tartható be a távolságtartás.

Vajon meddig fog tartani a megszokott tanítás? A határt már lezárták. Érkeznek a hírek, amik a koronavírushoz kapcsolódnak. Mondjuk az, hogy Debrecenben kötelező lesz a szájmaszk zárt terekben. Mindez mellett, persze csak akkor, ha kíváncsiak vagyunk, akkor olvashatjuk, hogy ezt is bezárták, azt is bezárták. Ha tovább megyünk, akkor megtudhatjuk, hogy bizony a kórházak is érintettek: akiknek a hozzátartozója most kerül be, akkor őt bizony nem lehet látogatni (igaz, nem mindenhol érvényes ez), köszönhetően a látogatási tilalomnak

Vajon milyen hír fog fogadni másnap reggel vagy munkából hazajövetkor, amikor felnézünk egy híroldalra? Milyen terveket szőhetünk, amiket végig viszünk a megvalósítás útján? 

Akik számára a hónap elseje új tanévet jelent, milyen szabályokkal kell szembenézniük? Nem lehetnek egyszerre az udvaron két különböző osztályból a tanulók? Esetleg, miután kicsengettek a nap utolsó órájáról, feladatként megkapták saját padjuk fertőtlenítését? Megannyi kérdés, amikkel akkor szembesülhetünk, hogy ha mi magunk vagyunk érintettek vagy valamelyik családtagunk.

Amiért ősz, úgy elérkezett a hűvösebb időjárás ideje is. Lassan készíthetjük a hidegebb időjáráshoz illő ruhákat, míg a hőségben viselteket eltehetjük a szekrény mélyére. Én magam örülök, hogy a túlzott meleg elköszön tőlünk, de lehet, más pont a rekkenő hőséget mondja kedvenc időjárásának. 

A napokban vihar vonult át az országon. Gondolom, többen felébredtek éjszaka vagy hajnal arra, hogy bizony az égboltot gyakori villámcsapások világítják meg. Néhány helyen eső mellett vagy helyett jégdarabok hullottak, ezzel együtt annak veszélyét hozták el, hogy a házban, lakásban, autóban valamilyen kár keletkezik. Ha esetleg költözés előtt állunk, jobb, ha megtudakoljuk, hogy egy-egy viharban, esőzésben mégis milyenné válik a környék: uszodának csúfolt, nagy mennyiségű víz gyülemlik-e fel a járdán és az úttesten, esetleg gyakoriak a különféle természeti pusztítások, jellemző-e az áramkimaradás? 

Most viszont jöjjön egy üdítőbb jelenség. Noha, kevesen vannak azok, akik valamilyen szubkultúrába sorolódnak be, a héten sikerült látnom két, vélhetőleg goth stílusban mozgó embert: choker nyaklánc, bakancs, pestis-maszk minta. Nyilván, attól függetlenül, hogy megjelenésük miatt besorolást nyertek egy adott csoportba, még lehet, hogy megkérdezés után például metálosnak mondanák magukat. Igazából lényegtelen. Lényeg az, hogy legalább jó tudni, nemcsak én létezem a környéken más külsővel.

...és nyilván azt se felejtsük el, hogy a felmondott Indexesek (legalábbis nagy részének, gondolom) véget ért egy korszak augusztus utolsó napján. Kíváncsian várom, hogy milyen új híroldallal készülnek. 

Most ennyi lett volna ez a bejegyzés. Így a végére jöjjön néhány kérdés.
Számotokra mit hozott el az ősz? Esetleg még tanulók vagytok? Ez esetben nálatok milyen óvintézkedéseket tettek a koronavírus terjedése ellen? 
Várjátok-e, hogy végre fény derüljön, hogy a volt-Indexesek milyen híroldalon dolgoznak tovább? 

Ha tetszett ez a poszt, akkor kövessetek Facebook oldalon, hogy tudjátok, ha új tartalom jelenik meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr9216187212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása