Beköszöntött a tavasz
2021. március 03. írta: Nightfallivy

Beköszöntött a tavasz

Helyzetjelentés és társai

Hátunk mögött hagytuk a telet. Helyette megkaptuk a tavaszt, a rügyfakadást, a nőnapot, a húsvétot, a melegedő idő jelenét. Az én életemben is elérkezett a változás. 

rozsaszinkicsiviragfan_20210216.png

Tavasz és új élethelyzet az életemben

Ha minden jól megy, akkor kiléphetek a munkanélküliek sorából. Igaz, ezt nem akarom elszólni, így csak reménykedem, hogy nemcsak a próbaidő lejártáig számítanak a munkámra. Remélem, hogy mondjuk fél év múlva se huppanok vissza a munkanélküliek közé.

Korona, korona, csak nem koronázásra való

Lehet, hogy az életemben jó fordulat (legalábbis remélem, hogy az) következett be, a világban, az országban továbbra is jelen van a koronavírus és az annak köszönhető intézkedés-sokaság.

Március elseje

Március elsejével nemcsak a tavasz köszöntött be, hanem az eü-ben dolgozók új szerződést kaptak kézhez, amit vagy aláírtak, vagy nem. Ha érdekel, hogy mennyien nem írták eddig alá, kattints erre a linkre! Nyilván nem túl kecsegtető ajánlat az, hogy egy egri kórházban dolgozót akár átvezényelhetnek soproni intézménybe. 

Oltási igazolás

Amellett se lehet elmenni, hogy továbbra is téma a koronavírus-oltásról szóló igazolás. Egyre inkább látható, hogy ez nemcsak egy fóliasapkás agyszülemény lesz, hanem kézzel fogható valami. Ha ez nemcsak egy igazolás lesz, hanem "járni" fog mellé kiváltság is, akkor többen elgondolkodnak rajta, hogy maradnak-e a korlátozásoknál vagy inkább bevállalják az oltást.

Még több korlátozás?

Ilyen mutáció, olyan mutáció... nem úgy tűnik, mintha ennek az egész témának vége szakadna. Talán soha nem is fog vége szakadni? 

Talán jobb, hogy ha még most mész fpp2 maszkért, ugyanis: 

  • nőnapi ajándékként megkapják a szlovákiai lakosok, hogy arcukra kötelezően ffp2 kerülhet (a hír erre a linkre kattintva olvasható);
  • Csehország? Dupla orvosi maszk (igen, dupla), vagy fpp2, lehet választani (a hír itt olvasható);
  • Ausztriában pedig már nem is kérdés, milyen maszkot kell viselni (ide kattintva olvashatsz erről, régebbi, még januári hír erre a linkre kattintva tekinthető meg).

Már talán csak idők kérdése és Magyarországon is eltűnik az emberek arcáról a színes, csillámló-fénylő-köves, ilyen-olyan díszítésű, mintájú maszk, hogy helyét az egyszerű fehér vegye át. Kissé tartok tőle, hogy így lesz.

kockak_20210216.png

Szerinted milyen korlátozás várható Magyarországon? Hány olyan embert ismersz, aki ezen időszak alatt talált munkát vagy éppen vált munkanélkülivé? Írd le kommentben! 

... és ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Facebook oldalam! :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://nightfallivy.blog.hu/api/trackback/id/tr4916448320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása